De Vesting

De Peruaans-Italiaanse fotograaf Luca Solari exposeert werk over Schiermonnikoog in Fotogalerie Lichtzone. De Vesting vertelt het verhaal van een verre buitenstaander die als door een wonder op Schiermonnikoog verzeild raakt en een diepe emotionele verbondenheid voelt met het kleinste Nederlands-Friese waddeneiland.

Luca Solari
Luca Solari (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De foto’s werden tussen 2009 en 2015 gemaakt. De in Zwitserland woonachtige Solari (Genua, 1955) werkte aanvankelijk vooral in de duinen, maar later maakte hij ook foto’s van het dorp en van de eilanders zelf. In de foto’s, gedetailleerd en vol contrasten, vervagen de grenzen tussen portretten en landschappen. Ze vertellen het verhaal van de verbondenheid van het eiland Schiermonnikoog en zijn bewoners.Luca Solari, zoon van een Peruaanse diplomaat en een Italiaans beeldhouwster, raakte in de donkere dagen rondom Oud & Nieuw in 2009 door een onwaarschijnlijk toeval op Schiermonnikoog verzeild. Als zoon uit een diplomatengezin kende hij het gevoel buitenstaander te zijn maar al te goed. De eilanders sloten hem echter niet uit, maar namen hem op, verwelkomden hem tijdens het eilander biljarttoernooi in Hotel Van De Werff, vertelden hem hun verhalen, lieten zich fotograferen.

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 7 mei om 15:00 door Mathijs Deen, VPRO-radiomaker, waddenkenner en schrijver van 'De Wadden, een Geschiedenis' (genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2013) en maker van het radiovierluik 'Het Spoor Terug - De Wadden'.

4 mei 2016 - 29 mei 2016

Fotogalerie Lichtzone
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 36
9712 EK Groningen
050-5890207
info@lichtzone.nl
www.lichtzone.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Luca Solari

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful (film)
18 september 2020 - 23 september 2020, Helmond
Helmut Newton: The Bad and the Beautiful (film)
De herfst van het paradijs
10 september 2020 - 22 november 2020, Amsterdam
De herfst van het paradijs
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl