Een huis voor Roberta en Dante

11 juni 2009 - 23 juli 2009
Twee jaar staan ze er nu: de containerwoningen aan de Hoofdweg. ‘s Avonds hebben ze iets weg van een asielzoekerscentrum met de grote lampen van het hockeyveld op de achtergrond. Het is de tijdelijke oplossing voor opvang van daklozen binnen de gemeente Haarlemmermeer. Wat voor mensen zouden daar wonen? Dat is de vraag die veel mensen stellen wanneer ze langs het kleine complex rijden. Op die vraag geven de foto‘s een antwoord. Ze tonen het leven van een gezin tijdens het verblijf in deze woningen en ook in het nieuwe huis dat het gezin na ca. 5 maanden betrok.

Er schijnt helemaal niet zoveel aan de hand te zijn met dit gezin. In elk geval beantwoorden de beelden niet aan de clichébeelden die over daklozen bestaan. Een jonge moeder (Roberta) en haar 4-jarig zoontje (Dante). De moeder doet de gebruikelijke taken: boodschappen halen, wassen en de zaak een beetje netjes houden. Dante is een spontaan joch dat graag speelt en een beetje druk doet in de kleine ruimte die hij met zijn moeder moet delen. Er is ook helemaal niets aan de hand met deze mensen. Alleen hadden ze even geen dak boven hun hoofd. Dat kan zo maar gebeuren, ook in Nederland en dus ook in Haarlemmermeer! Misschien wel juist nu, nu de financi le crisis slachtoffers maakt onder hypotheekhouders. Dat laatste speelde overigens geen rol bij Roberta en Dante. Zij kwamen na lange omzwervingen weer terug in Haarlemmermeer, waar Roberta een groot deel van haar jeugd had doorgebracht, maar wel met schulden en zonder huis.

Roberta had geluk, de gemeente had net de tijdelijke huisvesting gereed en zij kon als één van de eerste bewoners een woning gaan huren. Tot het complex behoort een kantoorruimte waar permanent personeel van Stichting Humanitas aanwezig is. Van uit deze stichting worden bewoners begeleid in het verder weer op de rails krijgen van hun leven. Bij Roberta is dat gelukt. Zij vond een nieuwe woning, die ze met kringloopspulletjes gezellig inrichtte en een school met oppasregeling voor Dante en - last but not least - een baan voor zichzelf.

De expositie is te bezichtigen van ma t/m donderdag, van 9.00 tot 15.45 uur en op vrijdag van 9.00 tot 15.45 uur.Louis Visseren
Louis Visseren


11 juni 2009 - 23 juli 2009

Gebouw Meerwaarde
Dr. Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp
023-5698888
informatie@meerwaarde.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Louis Visseren

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl