Look at me!

13 april 2019 - 11 mei 2019

Look at me! Daagt je uit verder te kijken dan het mooie plaatje. Ontdek de fotograaf, de mens achter de foto, maar misschien ook jezelf in het portret. Zie hoe verschillend we zijn en hoe de fotografen dit ieder op een eigen manier verbeelden. De één confronterend, de ander dromerig.

Jitske Schols
Jitske Schols

Carla van de Puttelaar (by courtesy of Roy Kahmann Gallery)
De fotografie van Carla van de Puttelaar laat het oog op vele niveaus de huid aanraken. Door haar lens maakt ze de kijker bewust van de gevoeligheid en de sensualiteit van de huid, die ze in detail onderzoekt, waarbij ze het belang van de vormen en de structuur die de huid omhult niet uit het oog verliest.Hendrik Kerstens
Door middel van fotografie onderzoekt Hendrik Kerstens zijn gevoelens van verantwoordelijkheid, kwetsbaarheid en liefde die hij voelt tegenover zijn dochter Paula. Dat begon met familiesnapshots, maar naarmate Paula fysiek en geestelijk groeide, zocht Kerstens naar een meer artistieke manier om deze verandering vast te leggen. Dat leidde tot zijn interpretatie van de grote Nederlandse meester-schilders van de 17e eeuw.

Hans Withoos
De fotografie van Hans Withoos speelt zich af in een wereld van decadentie en overvloed. Het is een wereld die tegelijkertijd vertrouwd en anders is. De afgebeelde figuren in zijn werk worden archetypen, de kijker achterlatend met een gevoel van vervreemding. De beelden roepen soms emoties op zoals lijden, sensualiteit en kracht; op andere momenten helemaal zijn ze bewust verstoken van elke emotie.

Jitske Schols
In het werk van Jitske Schols spelen herinneringen en verbeelding een belangrijke rol. Ze groeide op op een landgoed dat door de eeuwen heen is bewoond en bezocht door vele grote kunstenaars. Dat is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar werk is sterk beïnvloed door de Nederlandse kunstenaars die daar eind 19e eeuw leefden en werkten.

Ruben Timman
Ruben portretteerde talloze mensen in al hun eigenheid en kwetsbaarheid in veelal door oorlog of rampen getroffen gebieden in de hele wereld. De portretten tonen de mensheid in al zijn rauwheid, verdriet en uitzichtloosheid, maar tegelijkertijd laten zij schoonheid, waardigheid en hoop zien.

Elizabeth Koning
Voor Elizabeth Koning bestaan er geen grenzen. Jarenlang woonde en werkte Elizabeth in Milaan (Italië), vervolgens Londen en opnieuw terug naar Milaan, waarin zij veel van de reclame-wereld en de hotspots van Noord-Italië heeft gezien. De wereldse mode-scene, verfijnde ontwikkeling, de intellectuele en artistieke smaak die Italië heeft gebracht gaf haar een dieper cultureel bewustzijn.

Tanneke Peetoom
Tanneke Peetoom is een Nederlandse fotografe, autodidact, geboren in 1967. In oktober 2010, kreeg ze van haar man haar eerst fotocamera en sindsdien heeft ze het niet meer losgelaten. Ze begon met het maken van foto's van haar dochters, vervolgens ook van de vriendinnen van haar dochters.

Rogier van 't Slot (by courtesy of Galerie Project 2.0 Den Haag)
De werken van Rogier zijn ontstaan uit een belangstelling voor de maatschappelijke spanning tussen orde en wanorde, tussen geoorloofd en ongeoorloofd en tussen binnen en buiten de lijnen. Rogier speelt met zijn eigen worstelingen, worstelingen zoals vele die hebben. Door naar anderen te kijken en deze te volgen onderzoekt hij -spiegeling-reflexiviteit-dualiteiten.

Daniek Dijkstra
Fantasie en sprookjes vormen een terugkerende inspiratie in Danieks werk. Laag na laag creëert zij een nieuw beeld dat de kijker meeneemt naar een parallel universum, hierbij maakt Daniek gebruik van 'found footage' en verschillende media, maar ook van haar eigen foto's. Emoties uit de echte wereld zoals angst, spanning, verduistering, maar ook geluk zijn uitgangspunten voor het maken van een nieuwe werk. Ze gebruikt de grens tussen droom en nachtmerrie, haar speeltuin, in het vormen van een verhaal dat moet samenkomen in de geest van de kijkers.

Kenneth Stamp
Fotograaf Kenneth Stamp beperkt zich niet tot een aspect van de fotografie. Zijn werk omvat naast portretten op locatie en in de studio, ook landschappen. Kenneth heeft al diverse bekende Nederlanders voor zijn lens gehad voor een mooi portret. Tijdens de expositie laat hij zijn vrije werk zien.

Sven Signe den Hartogh
Signe den Hartogh maakt naar eigen zeggen kunstwerken uit noodzaak, het is de enige manier waarop hij zijn gevoelens kan uiten. Zijn creaties zijn dan ook niet aan een uitingsvorm verbonden.

Jack Burger
'Fotografie geeft mij de mogelijkheid om beelden uit mijn hoofd te creëren. Ik haal mijn inspiratie uit het echte leven en mijn verbeelding. Mijn werk is sereen en expressief. De kracht en het magische van licht inspireert mij op elk moment van de dag. Mijn passie is een verhaal vertellen door middel van conceptuele portretfotografie. Met mijn beelden stimuleer en provoceer ik graag de verbeeldingskracht van de kijker. Mijn beelden vertellen vaak een verhaal. De inhoud van die verhalen laat ik graag over aan de verbeelding van de kijker.'

Look at me! wordt zaterdag 13 april om 15.00 uur geopend door Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum.

13 april 2019 - 11 mei 2019

ArtZaanstad
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam
075-6141210
info@artzaanstad.nl
www.artzaanstad.nl
Het Kunstcentrum is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 12.00-17.30 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Carla van de Puttelaar
Hendrik Kerstens
Hans Withoos
Jitske Schols
Ruben Timman
Elizabeth Koning
Tanneke Peetoom
Rogier van 't Slot
Daniek Dijkstra
Kenneth Stamp
Sven Signe den Hartogh
Jack Burger

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl