The ardent beauty of decay

In deze expositie zal werk te zien zijn van Peter Lippmann, gerenommeerd still-fotograaf uit Parijs. Lippmann toont zijn grande serie Noble Rot. Daarnaast zal werk uit de Gift of Time serie van de urbex-specialist Daan Oude Elferink gepresenteerd worden.

Daan Oude Elferink
Daan Oude Elferink (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Beide fotografen geven op eigen wijze uiting aan één van de grootste menselijke angsten... verval. Het is iets waar we liever niet aan denken; we doen alles om het uit onze buurt te houden. Maar het komt altijd, en voor iedereen. Soms tergend langzaam en soms pijlsnel als een plotselinge dood. Lippmann en Oude Elferink hebben het onvermijdelijke geaccepteerd en laten ons de schoonheid van de ondergang, soms sluipend en soms vurig, bewonderen.De Noble Rot serie is een ode aan het ‘edele’ rottingsproces van druiven, waarin Lippmann de toeschouwer vakbekwaam en fijnzinnig de wereld achter de druivenrank laat zien. Door het subtiele lichtgebruik onthult hij ons een besef van de eindigheid van het leven, en vraagt ons om deze niet langer te ontwijken, maar met waardigheid te dragen.

Naast het werken in opdracht voor o.a. Cartier, Louboutin, Leica en Hasselblad heeft Lippmann zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld in zijn fine-art werk. De serie Paradise Parking was de voorganger van Noble Rot, en in beide series zijn verval en natuur terugkerende thema’s.

In de werken uit de serie Gift ofTime van Oude Elferink lijkt de tijd juist te zijn verdwenen. Zijn fascinatie voor vervallen gebouwen begon toen hij enkele jaren geleden een foto van een verlaten fort zag. ‘Ik ben die plek gaan zoeken; ik ben naar België gereden. Nadat ik over het hek was geklommen, stond ik voor een vervallen trap. Het was een prachtig beeld, liefde op het eerste gezicht. Ik wist dat ik hier iets mee moest.’ Sindsdien hebben ruïnes en trappen hem in hun greep. Niet om wat je ziet, maar om wat je erbij kan fantaseren.

12 december 2015 - 7 februari 2016

Galerie Sophie Maree
Hellingweg 96D
2583 WH Den Haag
06-14794219, 070-3060681
info@sophie-maree.com
www.sophie-maree.com
@SophieMareeArt (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag en elke laatste zondag van de maand van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Peter Lippmann
Daan Oude Elferink

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl