Heracleum

23 augustus 2018 - 17 oktober 2018

Van klassieke reportagefotografie tot modern studiowerk; het werk van Linus Harms is niet gemakkelijk onder één noemer te vangen. Nog opgeleid in de analoge tijd beheerst hij een breed scala aan fotografische technieken. Techniek is voor hem echter nooit een doel; in het beeld moet daarvan zelfs zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Linus Harms, Heracleum
Linus Harms, Heracleum

Een rode draad in het vrije werk van Linus is zijn belangstelling voor vegetatie. Preciezer gezegd: zijn fascinatie voor de oerkracht van planten en bomen, het mysterie van de groei.Heracleum Mantegazzianum, beter bekend als de reuzenberenklauw, is steeds vaker te zien in het Nederlandse landschap. Deze van oorsprong uitheemse plant wordt bewonderd én gehaat. Gevaarlijk onkruid, imposante sierplant, hardnekkige woekeraar; zijn verschijning roept uiteenlopende reacties op. Gefascineerd door de explosieve groeikracht van het gewas, fotografeerde Linus Harms vier seizoenen lang groei, bloei en verval van deze reus. Terwijl de fotografie in hoog tempo digitaliseerde, koos hij juist voor het werken op zwartwitfilm en barietpapier. Voor de hier getoonde afdrukken gebruikte hij bewerkelijke technieken als Split-toning en Lith-printing.

23 augustus 2018 - 17 oktober 2018

De Friesland Zorgverzekeraar
Harlingertrekweg 53
8913 HR Leeuwarden
058-2998841
info@artemisiainkunstzaken.nl
www.artemisiainkunstzaken.nl
De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Linus Harms

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Lain Sayang Lain, vier generaties Molukkers in Nederland
24 juli 2021 - 5 september 2021, Vught
Lain Sayang Lain, vier generaties Molukkers in Nederland
Hear me now
25 juli 2021 - 29 september 2021, Amsterdam
Hear me now

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl