Lilith in da House: Art in public places

16 december 2009 - 31 januari 2010
Veel kunst blijft buiten het blikveld van de massa. Museum van Bommel van Dam en jaarboek de Buun zoeken deze grens op. Ze organiseren een expositie van Lilith, een opvallende kunstfotograaf. En dat in een zeer toegankelijke omgeving: twee Grand Cafés in de gemeente Venlo. Vanaf volgende week woensdag. De foto’s van Lilith cirkelen rond thema’s als geluk en verdriet. Ze gebruikt zichzelf als model voor elk beeld, wat volgens kenners uitzonderlijk is.

Het initiatief is voor Museum van Bommel van Dam en de Buun een experiment. Om te zien wat er gebeurt als intense kunst zoals van Lilith, samenkomt met grote aantallen mensen die er onbekend mee zijn. De locaties in Tegelen en Venlo, zijn goed voor 1500 bezoekers per week. Het publiek ziet straks de soms erotische werken in grote afdrukken die speciaal voor de gelegenheid zijn gemaakt.

Het is een zeldzaamheid dat dergelijke kunst in een horeca-omgeving is te zien. Ter illustratie: tegelijkertijd heeft Lilith een expositie, met de beroemde kunstenaars Erwin Olaf en Rob Scholte, in een exclusieve modezaak in de Randstad. Een half jaar geleden haalde een expositie rond haar werk in Amsterdam de landelijke pers. Daarnaast behoren verschillende foto’s van Lilith, die oorspronkelijk uit Sevenum komt, tot de prestigieuze collectie van Generali. Eerder won zij een tweede plaats bij de International Color Awards, een kunstwedstrijd met een wereldwijd deelnemersveld.

De kunstenaar is persoonlijk aanwezig. Naast de foto’s op groot formaat is er tijdens de opening eenmalig een korte film te zien die ze voor de gelegenheid heeft gemaakt. Bezoekers krijgen een speciaal gemaakte kaart mee als aandenken.

De selectie van dertien foto’s is gemaakt door directeur Rick Vercauteren van Museum van Bommel van Dam. Een groot verhaal over de wijze waarop Lilith haar foto’s maakt staat in de nieuwe Buun, geschreven door Ruud Linssen. Vercauteren zal de exposities openen en een korte toespraak houden. Buun-hoofdredacteur Linssen interviewt Lilith op beide podia. Op de twee locaties is dan ook de stopmotionfilm van Lilith te zien. De film is gemaakt op basis van zeshonderd foto’s die achter elkaar zijn gezet. Daarin neemt ze zichzelf op de hak als kunstenaar die zich in haar huiselijke omgeving voorbereidt op het maken van een kunstfoto.

De twee locaties van de expositie zijn:
- Grand Café Staccato, Grotestraat 82, 5931 CW Tegelen
- De Blauw Trap, Oude Markt 9, 5911 HG VenloLilith
Lilith


16 december 2009 - 31 januari 2010

Museum van Bommel van Dam
Keulsepoort 1
5911 BX Venlo
077-3513457
info@vanbommelvandam.nl
www.vanbommelvandam.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Lilith

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl