Licht

14 november 2020 - 17 januari 2021

In deze expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Pim Leenen, Firewall
Pim Leenen, Firewall (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De lichtobjecten Liuw van designer Hedwich Hooghiemstra (1995) bestaan uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Het werk roept rust en contemplatie op en laat gedachten dwalen.

De lichtsculpturen van Māyā van Luiza Guidi (1993) zien eruit als lege minimalistische frames die op een verleidelijke manier licht geven en een nieuwe dimensie teweegbrengen op een verder vlakke muur.

Videokunstenaar Emily-Lara Kabos (1987) staat met haar werk Lichtgedicht stil bij haar grote inspiratiebron; licht. Staand op een windmolen in Flevoland met de zon in het zicht, draagt Kabos haar gedicht op en brengt hiermee een ode aan de wereld en aan het licht van diverse kunstenaars uit de kunstgeschiedenis.

Pim Leenen (1985) laat in zijn fotografiewerk Firewall een persoon zien in een afgesloten opgelichte bubbel. Hiermee maakt hij ons gedrag in de digitale wereld zichtbaar.

In verband met de coronamaatregelen is er geen gewone opening, maar wordt er een film gemaakt waarin de deelnemers aan deze expositie zich voorstellen en vertellen over hun werk. De openingsfilm van Licht is vanaf 15 november te zien op de website van de galerie.14 november 2020 - 17 januari 2021

Galerie Pouloeuff
Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting
035-6940406
pouloeuff@spinenweb.nl
www.galeriepouloeuff.nl
De galerie is geopend vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Hedwich Hooghiemstra
Emily-Lara Kabos
Pim Leenen
Luiza Guidi

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl