LEF (Lotard Experimentele Fotogroep)

20 februari 2013 - 22 maart 2013
Ieder lid van fotogroep LEF (Lotard Experimentele Fotogroep) fotografeert op zijn eigen wijze waardoor er een enorme diversiteit ontstaat. Het fotowerk dat tentoongesteld wordt, wordt toegelicht door de leden zelf.

Chantal
Ik vind het een uitdaging om van iets simpels en alledaags wat bijzonders te maken, waarbij het niet gaat om wat het was, maar om wat het geworden is. Ik creëer mijn beelden door te spelen met kadering, contrast en (on)scherpte. Daarbij leg ik de focus op de lijnen, vormen en kleuren en spelen compositie, vormgeving en esthetiek de hoofdrol bij mijn werk.

Laurence
Ik probeer door middel van mijn foto’s mijn kijk op de wereld vast te leggen. Hierbij maak ik vooral gebruik van de macrofotografie door, met je camera/neus boven op het onderwerp te zitten. Dat onderwerp kan van alles zijn, van een steen op de grond, een paaltje van een hek, een droge sloot etc. De foto’s worden daardoor nogal abstract, soms kun je nog net zien wat het is. Het gaat vooral om de kleuren, de structuren, de compositie en de vorm. Foto’s die vragen oproepen bij de kijkers.

Charlotte
Mijn fotografie bestaat uit veel experimenten in combinatie met mixed media. Mijn hele leven heb ik collages gemaakt van tekeningen, stoffen, etsen, foto’s, zonder dat ik me hiervan bewust was. Hier presenteer ik, bewust, mijn foto’s in de vorm van collages. Collages horen gewoon bij mij. Eigenlijk is het leven een grote collage.

Maarten
De straten van het leven afstruinen, om iedere hoek iets onverwachts. Kwetsbaar, schokkend, onbeschrijfelijk mooi. Vluchtige momenten vastgelegd door een impulsieve vingerbeweging. Voor altijd gevangen in een tastbare herinnering. Een intuïtieve tocht zonder grens tussen denken en doen. Pure obsessie.

Niek
Ik benader het fotograferen niet vanuit de technische kant. Ik zoek vooral sfeervolle beelden om mijn verhaal te kunnen vertellen. Mijn onderwerpen dienen zich aan in mijn leven: Eigen ervaringen en belevingen, verhalen die me aan ’t hart gaan en gedichten die me treffen. Uiteindelijk zou ik het misschien zo kunnen samenvatten: Mijn foto’s gaan over ‘mens zijn’, ook al staan er soms geen mensen op mijn foto’s. Over wat dat -mens zijn- voor mij betekent, wat ik daar bij anderen van zie/meemaak wat ik daarin beleef.Charlotte van den Beemt
Charlotte van den Beemt (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


20 februari 2013 - 22 maart 2013

CKE
Pastoor Petersstraat 180
5612 LW Eindhoven
040-2163263
info@cke.nl
www.cke.nl
Het CKE is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00-23.00 uur en zaterdag van 8.30-17.00 uur. Op zaterdagavond en zondag is CKE open tijdens activiteiten.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Chantal Heusschen
Maarten Coolen
Niek Thijssen-Klasen
Laurence van Oudheusden
Charlotte van den Beemt

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl