Foto wandelroute Lauwersmeer

1 oktober 2019 - 16 augustus 2020

De expositie komt voort uit een speciale editie van magazine Noorderbreedte in april dit jaar rond het vijftigjarig jubileum van het Lauwersmeer. Samen met de Fotosalon van Noorderlicht werd noordelijke fotografen verzocht hun visie op het prachtige natuurgebied te geven. De beelden van de vijftien fotografen staan verspreid door het Land van Juffrouw Ali, bekend om de bijzondere flora.

Baukje Venema
Baukje Venema

Na de watersnoodramp van 1953 werd er opnieuw gekeken naar de veiligheid van de Nederlandse kustgebieden. Rijkswaterstaat besloot de Lauwerszee af te sluiten. Op 23 mei 1969 zag koningin Juliana erop toe hoe de laatste caissons afgezonken en vastgezet werden. Twee dagen later was de Lauwerszee officieel het Lauwersmeer geworden. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die voordien tot het wad behoorden) droog komen te staan. In de eerste jaren zijn grote delen hiervan vrijwel aan hun lot overgelaten, zodat veel fraaie natuur ontstond.Deze tentoonstelling is een samenwerkingsproject van Noorderlicht met Stichting Noorderbreedte en Staatsbosbeheer, met dank aan de provincie Groningen en het Scholten Kammingafonds. De fotowandeling kreeg een bijdrage van Quick Wins Lauwersmeer. De provincies Groningen, Fryslân en de voormalige gemeenten De Marne, Dongeradeel en Kollumerland steunen daarmee kleinschalige vernieuwende activiteiten in het Lauwersmeergebied op het gebied van recreatie, toerisme, cultuur en sport.

1 oktober 2019 - 16 augustus 2020

Parkeerplaats Strandweg
Strandweg
9976 VT Lauwersoog
050-3182227
info@noorderlicht.com
www.noorderlicht.com
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede paasdag en tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 25 december, 1 januari, carnavalszaterdag t/m carnavalsdinsdag en op 30 april, koninginnedag.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pieter Tonnis de Graaf
Sebastiaan Rodenhuis
Sander van der Bij
Kars Tuinder
Sven Sleur
Corine Hörmann
Annemarie van Buuren
David Vroom
Baukje Venema
Jelle van der Zwaag
Caroline Penris
Rick Slagter
René Alberts
Maarten Westmaas
Erik Slot

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd
19 april 2021 - 9 mei 2021, Hilversum
Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd
Donkere Landschappen - Heldere Horizonten
, online expositie
Donkere Landschappen - Heldere Horizonten
Im Wald
14 april 2021 - 22 mei 2021, Amsterdam
Im Wald

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl