Killer Queens

De wereld is een podium, en hoewel sommigen tevreden zijn om op dat podium in alledaagse kleding op te treden, zijn er velen die liever iets met een beetje meer flair willen. Dat is waar drag aan bod komt. Laura Chen: 'Drag is een illusie, een voorstelling, het is doen alsof. Drag is wat je doet, trans is wie je bent, dat is een identiteit.'

Laura Chen, Killer Queens
Laura Chen, Killer Queens (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Laura: 'Voor mijn lopende serie Killer Queens heb ik circa 40 artiesten uit de drag community van Birmingham, England gefotografeerd. Het project bestaat uit twee onderdelen; een reeks kleurrijke studioportretten en op locatie genomen documentaire foto's van de drag artiesten in clubs en van de optredens in uitvoering. Tijdens de expositie bij Fotoatelier BW5 zijn exclusief de studio portretten te bezichtigen.'Laura Chen (1997) is een Nederlandse beeldmaakster gevestigd in Birmingham, Engeland. Momenteel studeert zij een BA (Hons) in Fotografie aan de universiteit van Birmingham. Laura is gefascineerd door het documenteren van haar dagelijkse ontmoetingen en het milieu waarin ze zich bevindt. Haar camera dient als een hulpmiddel om de wereld te begrijpen. Alles kan haar creatieve gedachtegang aanwakkeren, van alledaagse dingen in haar directe omgeving tot persoonlijke en actuele kwesties. Laura fotografeert zowel analoog als digitaal en experimenteert voortdurend met verschillende methodes. Soms onderzoekt ze mixed-media en analoge fotomontage technieken om haar afbeeldingen compleet te veranderen en haar ideeën te verwoorden en visualiseren.

De opening van de expositie is woensdag 11 september, aanvang 19:30 uur, officiële opening 20.00 uur en borrel t/m 21.00 uur.

11 september 2019 - 13 oktober 2019

Foto Atelier BW5
Zwartepad 5
2271 BT Voorburg
info@fotoatelierbw5.nl
www.fotoatelierbw5.nl
Het atelier is geopend vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur, zondag van 13.00-16.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Laura Chen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl