Het andere gezicht van Europa

In de tentoonstelling veelal foto’s gemaakt in Oost-Europa, met onder andere een serie in 2006 gefotografeerd in een instituut voor gehandicapten in de stad Tiraspol in Transnistrië (de laatste communistische enclave van Europa), een weeshuis en straatleven in Chisinau, Moldavië en een serie portretten van vrouwen uit Tallinn, Estland (2007-2009).

Wim Lamboo (1949) werkt al 30 jaar als documentair- en portretfotograaf hoofdzakelijk in Noord, Midden en Oost-Europa. In zijn veelzijdige oeuvre zijn drie peilers te zien: kunstenaarsportretten van bekende en minder bekende beeldend kunstenaars, straatreportages en ‘vrouwenportretten’. Doel van Lamboo is een breed publiek kennis te laten maken met werelden die zijzelf niet of nauwelijks kennen. In de afgelopen jaren is zijn werk in meer dan 50 exposities getoond. Op dit moment zijn portretten gemaakt van ontheemden en vluchtelingen tot 3 januari 2010 te zien in het Museum van Volkenkunde in Leiden.

Inge Baauw (1970) is gespecialiseerd in straatfotografie. De kracht van het werk van Baauw ligt in de betrokkenheid die zij bij haar onderwerpen toont. Straatfotografie vereist een hart voor de mensen en hun dagelijks leven, en het inlevingsvermogen om enerzijds individuele persoonlijkheden met hun trots en hun kwetsbaarheid, en anderzijds juist het universele karakter van de straatscènes die zich voordoen te fotograferen.

Lamboo en Baauw werkten in het verleden al regelmatig samen en hebben eerder in binnen- en buitenland gezamenlijk geëxposeerd. De foto’s van beide fotografen verschenen in catalogi, (foto)boeken en tijdschriften en zijn aangekocht door musea en belangrijke fotocollecties in Nederland, Polen, Estland en Japan. Zij bezochten samen of individueel voor korte of langere perioden Slowakije, Tsjechië, Letland, Estland, Litouwen, Roemenië, Moldavië, Hongarije, Polen en Bulgarije.

De galerie is geopend maandag t/m donderdag van 10.30-21.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.30-16.00 uur. De dubbelexpositie wordt vrijdag 23 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur geopend in aanwezigheid van de fotografen.Inge Baauw
Inge Baauw (diashow met meer beelden)


23 oktober 2009 - 18 november 2009

Fotogram
Sarphatistraat 35
1018 EV Amsterdam
020-5309252
info@fotogram.nl
www.fotogram.nl
@Fotoacademie (twitter)
De galerie is geopend maandag t/m zaterdag van 9.30-17.00 uur. Op feestdagen is de galerie gesloten.

Er is werk te zien van
Wim Lamboo
Inge Baauw

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl