Act of Nature

Na tien jaar is David LaChapelle terug bij Reflex Amsterdam om zijn meest recente werk te laten zien. De expositie omvat hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar en een selectie van ongezien werk dat in Amsterdam voor de eerste keer wordt getoond.

David LaChapelle, Gas am pm, 2012, Courtesy of Reflex Amsterdam
David LaChapelle, Gas am pm, 2012, Courtesy of Reflex Amsterdam (diashow met meer beelden)

Act of Nature zit op het snijvlak van aards en transcendentaal, van een utopische fantasie en een dystopische werkelijkheid, waarbij de mensheid en de natuur zowel in harmonie als in conflict met elkaar leven. Op basis van zijn directe omgeving en zijn eerdere ervaring als fotograaf van de sterren, maakt LaChapelle beelden die niet alleen de visuele zintuigen prikkelen, maar ook de geest en het hart. Daarbij zijn religie, spiritualiteit en de kunsthistorische canon een belangrijke inspiratiebron.Een benzinestation midden in de jungle schijnt fel als een verlicht baken van consumentisme; wereldvreemd te midden van overdadige plantengroei. Het verhalend beeld suggereert een strijd tussen wildernis en inheemse bevolking. Is dit een daad van menselijke tussenkomst? Of vecht de natuur terug?

Paradise, een van de recentere series van LaChapelle, verbeeldt de utopische interactie tussen de natuur en de mens. De serie is gefotografeerd op Hawaii waar de fotograaf momenteel woont. De kleurrijke foto's weerspiegelen de mystieke symboliek van verschillende religies. Praise Dance, uit een eerdere serie, en het nieuwe werk Songs in My Head illustreren de intrigerende collagetechniek van LaChapelle met handbeschilderde negatieven. Ook Jesus and Buddha under a Tree toont het onmiskenbare handschrift van de kunstenaar.

David LaChapelle (1963) geniet internationale bekendheid om zijn gedurfde portretten van celebrities, unieke visie en hyperrealistische esthetiek. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse fotografen. In 2006 keerde hij terug naar zijn roots en is hij zich op kunstfotografie gaan richten. Met zijn werk exposeert hij wereldwijd in galeries en toonaangevende musea. In 2018 organiseerde het Groninger Museum een overzichtstentoonstelling. Act of Nature is de derde solo-expositie bij Reflex Amsterdam.

1 juni 2019 - 31 augustus 2019

Reflex Amsterdam
Weteringschans 79a
1017 RX Amsterdam
020-6272832
info@reflexamsterdam.com
www.reflexamsterdam.com
De galerie is geopend dinsdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
David LaChapelle

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl