Recent werk

4 juni 2010 - 17 juli 2010
Terwijl de lente al bijna op zijn einde loopt presenteert LhGWR twee fotografen die zich hebben ondergedompeld in winterse taferelen. Isabella Rozendaal nam voor haar Hunt serie de jachtgebieden van Europa onder de loep en Christian Kryl reisde deze winter voor de derde keer naar St. Moritz om daar de jetset te onderzoeken voor zijn Top of the World project. Beiden werken geruime tijd aan projecten die zij op een documentaire wijze benaderen. Hierdoor komen zij zeer dicht bij hun onderwerp te staan en krijgen hun beelden een verdiepende fijngevoeligheid, die indringend en vol emotie is.

Isabella Rozendaal laat zich voor haar werk, door middel van uitgebreid onderzoek, onderdompelen in subculturen met morbide fascinaties en weet met opvallend gemak de essentie van deze fascinaties bloot te leggen. Keer op keer legt ze paradoxale momenten vast waarop tederheid en naargeestigheid samenvallen. Hierdoor word je als toeschouwer aangesproken op je eigen morbiditeit en wordt je gevoel voor esthetiek tot het maximum opgerekt. Haar brede fotografische oriëntatie en de projectmatige benadering van haar werk zorgen ervoor dat de vele hokjes waarin haar werk past nooit lang beklijven. Ze weet de taalelementen uit verschillende fotografische genres eenvoudig door elkaar te gebruiken, waardoor een eigen hokje het enige passende lijkt te zijn. Isabella zal bij LhGWR een update presenteren van haar Hunt serie waar ze al geruime tijd mee bezig is. Voor deze serie volgde zij regelmatig cursussen op de Europese jachtvelden.

Christian Kryl, die in 2009 afstudeerde aan de KABK, bedient zich van een uitgebreid onderzoek om zijn werk te verdiepen. Zijn verleden - waarin ieder dubbeltje twee keer werd omgekeerd - heeft gezorgd voor een diepgewortelde fascinatie voor rijkdom en overdaad. Hij ging begin 2009 en begin 2010 enkele maanden naar st. Moritz (waar opzichtige zonnebrillen en extravagante bontjassen het straatbeeld domineren) om daar het uiterlijk vertoon van de financiële elite te portretteren. Hij kwam beide keren terug met wrange esthetische beelden waarin hij feilloos macht en kwetsbaarheid tegen elkaar af wist te zetten. Met een licht cynische ondertoon maakt Kryl de afwezigheid van individualiteit in de openbare ruimte van st. Moritz voelbaar. Bij LhGWR zal Kryl voor het eerst zijn volledige project presenteren aan de hand van een eerste aanzet naar een eigen publicatie.

De openingstijden van de galerie zijn dinsdag t/m vrijdag van 12.00-19.00 uur en op zaterdag van 12.00-17.00 uur. De opening van de expositie is vrijdag 4 juni om 19.00 uur.Christian Kryl
Christian Kryl (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


4 juni 2010 - 17 juli 2010

Liefhertje en De Grote Witte Reus
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070-3886585, 06-27444134
info@lhgwr.com
www.lhgwr.com
De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Christian Kryl
Isabella Rozendaal

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd
19 april 2021 - 9 mei 2021, Hilversum
Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd
Donkere Landschappen - Heldere Horizonten
, online expositie
Donkere Landschappen - Heldere Horizonten
Im Wald
14 april 2021 - 22 mei 2021, Amsterdam
Im Wald

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl