Kom 'ns dichterbij

De expositie is een combinatie van portretfotografie, audiovisuele installaties en projectie. Centraal staan de 32 portretfoto's gemaakt door Paul Bink. Onderwerp van de portretten zijn mannen die door een mentale beperking aan de rand van de samenleving zijn geraakt. Gepresenteerd op een afmeting van 150 x 100 cm kun je er niet omheen om ze recht in de ogen te kijken. Door dichtbij te komen, komen de portretten tot leven. De audiovisuele installaties en projectie versterken deze beleving.

Paul Bink
Paul Bink

Waarom de mannen op deze manier te presenteren? Vaak wordt er met een grote boog om deze mannen heen gelopen, onbekend maakt onbemind. De mannen hebben de moed om open te staan en de ander uit te nodigen. De portretten geven een kijkje in hun levens en ziel door ze in de ogen te kijken. De ogen zijn de boodschappers van de ziel, de ramen van het hart. Om daar een blik in te mogen werpen moet je dichtbij komen. Je moet je kwetsbaar opstellen. Iets wat in deze maatschappij nog wel eens moeilijk is. Met deze expositie worden bezoekers uitgenodigd om dichterbij te komen en te zien we die ander is.De ogen, de gezichten die tijdens de expositie dichtbij komen zijn van de cliënten van Oranjeborg. Zij wonen op verschillende locaties, waaronder Biddinghuizen, Havelte, Epe en Loenen. Henk Stokvis, directeur Oranjeborg: 'De expositie is een gebaar naar de gemeenschap waarmee we laten zien wie we zijn en wat Oranjeborg doet. Er wordt heel snel een oordeel gevormd. Je kunt een periode in je leven meemaken dat het niet zo lekker gaat, maar dat wil toch niet zeggen dat je voor de rest van je leven afgedaan bent en wordt afgedankt. Als er dan een goede begeleiding is, kun je nog heel veel bereiken binnen de kaders die voor jou haalbaar zijn.'

27 december 2019 - 30 december 2019

Grote Kerk Meppel
Hoofdstraat 52
7941 AJ Meppel
danny@fizz.nl
www.oranjeborg.nl/expositie
De expositie is te bekijken vrijdag van 11.00-21.00 uur en zaterdag t/m maandag van 10.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Paul Bink

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl