Kijk!

7 december 2019 - 5 januari 2020

In de kunst is de blik van de maker van essentieel belang voor een goed werk. Of dat nu abstract is of figuratief, fotografie of beeldhouwkunst, dat maakt geen verschil. Kijken kunstenaars anders dan anderen? Ze staan veel tijd te kijken naar hun werk, om dan weer iets te veranderen, opnieuw te beginnen, of te verklaren dat het nu af is. Soms schetsen ze eerst of maken foto's om het onderwerp goed te bestuderen. De kunstenaar probeert met geoefend oog elk detail op te nemen en op zijn eigen wijze en in zijn eigen handschrift weer te geven.

Katja Effting, The Whites III
Katja Effting, The Whites III

Bezoekers van tentoonstellingen, galeries en musea kijken anders, focussen op andere zaken of hollen alweer door naar de volgende zaal. Men kent niet altijd de betekenis van gebruikte symbolen. Naar sommige kunstwerken moet je langer kijken om te zien wat de kunstenaar ermee bedoelt. Sommige werken gaan pas leven als je goede uitleg ontvangt over de context of techniek ervan. Verandert een kunstwerk door de beleving van de toeschouwer? Moet kunst gezien worden om kunst te zijn?7 december 2019 - 5 januari 2020

De Boterhal
Kerkplein 39
1621 CZ Hoorn
0229-217249
info@boterhal.com
www.boterhal.com
De Boterhal is geopend dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur. Tijdens de opbouw van exposities is De Boterhal gesloten,
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Katja Effting
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl