Constellations

9 juni 2018 - 29 juli 2018

Katja Effting is gefascineerd door het spanningsveld tussen het fotografische platte vlak en de ruimte om haar heen. Ruimte is voor haar een mysterie, het is geen tastbaar iets, het is lucht tussen objecten maar het is wel voelbaar.

Katja Effting, Constellations
Katja Effting, Constellations (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Het terugkerende thema in Katja's werk is het bijzondere ogenblik wanneer verschillende ongrijpbare ruimtelijke systemen elkaar kruisen. Vormen deze grafische tekeningen werkelijk architectonische ruimtes? Wat is onder, wat is boven? Wat is nog de grond, wat is er bovenop gebouwd? Wat is reflectie en wat is het echt?In haar werk stelt Katja de constellaties der dingen ter discussie. Zoals ook een sterrenbeeld niet gevormd is door fysieke connecties maar door onze eigen manier van zien die zij wil loslaten op zoek naar momenten dat de wereld zoals we die kennen boven zichzelf uitstijgt.

Katja Effting is opgeleid als architect aan de TU Delft en als fotograaf aan de Fotoacademie Amsterdam. De in Midwoud gevestigde kunstenaar maakt met behulp van fotografie haar wereld zichtbaar. Sinds september 2014 werkt ze samen met DAPh, Dutch Architectural Photographers. Haar fotografie-opdrachten van interieur, exterieur en de stedelijke omgeving worden gepubliceerd in nationale en internationale architectuurmedia. Ze exposeert regelmatig en werkt samen met architecten, dansers en kunstenaars.

9 juni 2018 - 29 juli 2018

Foto21Bredevoort
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort
0543-452006
info@foto21bredevoort.nl
www.foto21bredevoort.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Katja Effting

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl