De Vluchtelingenjackpot

12 februari 2011 - 13 maart 2011
GEMAK presenteert De Vluchtelingenjackpot, een project over uitgenodigde vluchtelingen in Nederland van fotograaf Karijn Kakebeeke en journalist Eefje Blankevoort.

Van een vluchtelingenkamp in Kenia naar een arbeiderswijk in Kollum, Friesland. Het overkwam de Somalische Hamida. Ze ruilde haar lemen hut in voor een doorzonwoning, kan haar kinderen naar school sturen, leert zelf voor het eerst lezen en schrijven. Maar ze kreeg ook te maken met racisme en onbegrip.

Kakebeeke en Blankevoort volgden anderhalf jaar lang - van voorjaar 2009 tot en met najaar 2010 - het selectie, integratie- en inburgeringsproces van een speciale groep vluchtelingen: vluchtelingen op uitnodiging. Via speciale selectiemissies worden kwetsbare vluchtelingen uit landen als Irak, Somalië en Ethiopië uitverkoren om naar Nederland te komen en hier een nieuw leven op te bouwen. Dat is een mooi ideaal, maar hoe haalbaar is dit in de praktijk? Op welke manier zorgt Nederland voor de mensen die ze uitnodigt? En bovenal: hoe is het om hier een nieuw leven op te bouwen?

Kakebeeke en Blankevoort belichten in De Vluchtelingenjackpot alle kanten van het verhaal: de kansen, de blijdschap, maar ook de teleurstellingen, de achtergelaten levens en de (on)mogelijkheden van het vluchtelingenbeleid. In samenwerking met FOTODOK, internationaal initiatief voor documentairefotografie uit Utrecht, stelden zij de tentoonstelling in GEMAK samen en ontwikkelden zij een buitenpresentatie die door Nederland reist en gekoppeld is aan een educatief programma voor het onderwijs.

De opening is op zaterdag 12 februari om 17.00 uur. Voorafgaand aan de opening, zal er van 15.00-16.30 uur een gesprek plaatsvinden met verschillende gasten; de makers, beleidmakers en uitvoerders spreken o.l.v. Thijs Broer (journalist voor Vrij Nederland) over de voor- en nadelen, de kansen en teleurstellingen van het huidige vluchtelingenbeleid en de toekomst hiervan.Karijn Kakebeeke
Karijn Kakebeeke (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


12 februari 2011 - 13 maart 2011

Gemak
Paviljoensgracht 20-24
2512 BP Den Haag
070-3638968
info@vrijeacademie.org

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Karijn Kakebeeke
Eefje Blankevoort (journalist)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl