Freckles & More

Chaos, orde en perfectie zijn drie sleutelbegrippen voor fotografe Judith Minks. Die begrippen komen samen in haar fotoserie Freckles, meer dan 100 portretten van mensen met sproeten waaruit Museum Henriette Polak voor deze zomertentoonstelling een keuze heeft gemaakt.

Judith Minks, Freckles, Sera
Judith Minks, Freckles, Sera (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Hoewel sproeten als een van de zeven schoonheden worden beschouwd en voor velen een sterke associatie hebben met zon en zomer, zijn degenen die ze bezitten er niet altijd even blij mee. Ten onrechte in de ogen van Minks: 'De uitdrukking van mensen met sproeten wordt in sterke mate door deze pigmentvlekken bepaald. Andere gezichtsbepalende elementen zoals ogen, neus, mond en oren kennen regelmaat. Ze zitten altijd op een zelfde plek in het gezicht. Voor sproeten gaat dat niet op. De niet te ordenen willekeur waarmee sproeten over het gezicht zijn verdeeld, maakt sproetengezichten voor mij bijzonder en fascinerend.' Voor Freckles kroop Judith letterlijk dicht op de huid van haar onderwerp. 'Doordat ik tussen het licht en de geportretteerde zit, zie je mijn silhouet in de pupillen van hun ogen. Zo word ik een deel van elk portret en al deze sproeten worden zo een deel van mezelf.'Na in 2015 cum laude afgestudeerd te zijn aan de fotoacademie in Groningen, focuste Minks zich in eerste instantie op fotoseries waarin zij perfectie en volledige beheersing nastreeft. Zij ensceneert persoonlijke herinneringen, ervaringen en fantasieën in gestileerde en zorgvuldig belichte sets. Hotel Room en Moments in Time, die ook te zien zijn in de tentoonstelling, zijn daar voorbeelden van die doen denken aan het werk van Erwin Olaf, Gregory Crewdson en Edward Hopper. De foto's zijn tegelijkertijd intiem en afstandelijk.

11 juli 2020 - 27 september 2020

Museum Henriette Polak
's Gravenhof 4
7201 DN Zutphen
0575-516878
info@museazutphen.nl
museazutphen.nl/museum-henriette-polak
@MuseaZutphen (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00--17.00 uur. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is vooraf reserveren noodzakelijk.

Er is werk te zien van
Judith Minks

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl