Freckles

De sproetenserie van Judith Minks bevat in totaal 150 portretten waarvan 64 in het najaar in een boek zullen verschijnen. In de expositie zijn 15 van de portretten uit de serie te zien.

Judith Minks, Freckles
Judith Minks, Freckles (diashow met meer beelden)

In tegenstelling tot haar eerdere projecten (Hotel Room, Moments in Time, My Skin en Chefs) waar Minks veel gebruik maakte van flitslampen heeft ze dit project met daglicht gemaakt. 'Ik heb voor dit project twee locaties gebruikt met grote ramen op het noorden om zo gebruik te maken van het noorderlicht. Noorderlicht is tenslotte het mooiste licht voor een kunstenaar. Om het licht nog wat zachter en egaler te krijgen heb ik een vitrage voor het raam gespannen.' De modellen werden op een krukje vlak voor het raam gezet en Judith ging zelf in de vensterbank zitten.De afstand tussen fotograaf en model was niet veel meer dan een halve meter. Voor alle modellen nam ze voldoende tijd om hen op hun gemak te stellen. Ze zat tenslotte behoorlijk in hun comfortzone. De gezichten zijn allemaal recht van voren gefotografeerd en de modellen tonen weinig emotie. Op deze wijze krijgen de sproeten de volledige aandacht. 'Doordat ik tussen het licht en de geportretteerde zit zie je mijn silhouet in de pupillen van hun ogen. Zo word ik een deel van elk portret en al deze sproeten worden zo een deel van mezelf.'

Er verschenen maar liefst 150 modellen voor de camera. De eerste foto voor dit project is gemaakt in augustus 2017 en in de zomer van 2018 heeft Judith de laatste mensen zo van de straat of het strand van Vlieland geplukt. In de wintermaanden werd er niet gefotografeerd omdat er dan gewoonweg niet voldoende licht is. Judith Minks heeft inmiddels 64 portretten geselecteerd voor het fotoboek Freckles dat in september 2019 verschijnt. Haar boek Freckles waar Sybren Kuiper de vormgever van is, dingt nu mee in de Luma Rencontres Dummy Book Award Arles 2019.

21 april 2019 - 1 september 2019

Seeduyn hotel
Badweg 3
8899 BV Oost-Vlieland
0562-451560
seeduyn@westcordhotels.nl
westcordhotels.nl/hotel/strandhotel-seeduyn

Er is werk te zien van
Judith Minks

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl