Made in China

Deze tentoonstelling is het resultaat van de artist in residency periode die Johan Nieuwenhuize van april en juni 2009 doorbracht in het Three Shadows Photography Art Centre in Beijing. Eind juni 2009 werd het werk daar gepresenteerd, nu is het ook in Nederland te zien. Het project is een combinatie van stillevens, zelfportretten en foto’s en films van de lucht.

De stillevens laten de vaak persoonlijke relatie mens - object zien. De zelfportretten hebben de Chinese kopieerdrift als uitgangspunt. Ook zijn er foto’s en films van de lucht boven Beijing te zien. Dit zijn abstracte kleurvlakken, die de plaats vertegenwoordigen waar de beelden werden gemaakt.

Johan Nieuwenhuize wil in dit werk de relatie die mensen hebben met (cultuur)goederen laten zien. Ook probeert hij zijn eigen positie en die van de westerling ten opzichte van de Chinese cultuur zichtbaar te maken.

De foto’s worden gepresenteerd in een bijzondere installatie. De toeschouwer krijgt, mede door de onverwachte combinaties van de verschillende beelden, de ruimte voor een eigen interpretatie hiervan.

De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak. Op 17 maart wordt Johan Nieuwenhuize om 19.30 uur in de galerie geïnterviewd door Wim van Sinderen.Johan Nieuwenhuize, Self Portrait with a Chinese Copy of my G-Star Jeans. Caochangdi, Beijing. 75.2 x 94.0 cm, inkjet print opgeplakt op Dibond, Courtesy van de kunstenaar en Galerie Van Kranendonk, 2010
Johan Nieuwenhuize, Self Portrait with a Chinese Copy of my G-Star Jeans. Caochangdi, Beijing. 75.2 x 94.0 cm, inkjet print opgeplakt op Dibond, Courtesy van de kunstenaar en Galerie Van Kranendonk, 2010


28 februari 2010 - 3 april 2010

Galerie Van Kranendonk
Westeinde 29
2512 GS Den Haag
070-3623605, 06-12651696
vankranendonk@gmail.com
www.vankranendonk.nl
De galerie is op afspaak geopend.

Er is werk te zien van
Johan Nieuwenhuize

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl