Nomad

In mei en juni is in Fotogalerie Rotterdam en op de mediawand in de Rotterdamse Schouwburg het werk te zien van Canon Prijs winnaar Jeroen Toirkens. Naast de expositie geeft de fotograaf ook een lezing.

Jeroen Toirkens (1971) studeerde Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 1995 als zelfstandig fotograaf. Hij richt zich met name op sociale documentaire fotografie, en publiceerde reportages in onder meer Air France Magazine, Le Monde Magazine, Lensculture en andere Nederlandse en internationale kranten en tijdschriften.

Sinds 1999 volgt Toirkens het leven van verschillende nomadische volken in Centraal Azië, Rusland, Mongoli en de Arctische gebieden. Hij ontdekte dat globalisering, armoede en klimaatverandering het steeds moeilijker maken de traditionele manier van leven in stand te houden. Met zijn project Nomadslife creëert Toirkens een divers, en vaak schrijnend beeld van het nomadisme in de 21e eeuw. Met dit project won hij begin 2012 de prestigieuze Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek.

Lezing
Op donderdag 10 mei geeft Jeroen Toirkens een lezing over onder andere de vier reizen die hij samen met Jelle Brandt Corstius maakte naar de Nenets en Sami in Siberi en naar de Inuït in Noord-Alaska. In het tweede deel gaat Toirkens in op de minidocumentaires die hij op Oost-Groenland maakte.
Daarnaast komt het project management en organisatie van een dergelijk langdurig project aan de orde en het proces van het maken van een boek en tentoonstelling.

Reserveren
De lezing is voor iedereen toegankelijk. Reserveren is alleen mogelijk via lezingjeroentoirkens@fotoacademie.nl onder vermelding van naam (bij meerdere personen: namen) en telefoonnummer. De kosten zijn 10 euro.

Fotoboek
In 2011 werd het boek Nomad uitgegeven door de Belgische uitgever Lannoo. Nomad toont de indringende foto’s die Toirkens maakte tijdens zijn elf reizen naar nomadische volken. Het boek is gedurende de expositie, zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij Fotogalerie Rotterdam.

Openingstijden van de galerie zijn maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, op donderdag ook van 19.00-22.00 uur, vrijdag ook van 19.00-00.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00-22.00 uur. Tijdens feestdagen is de galerie gesloten.Jeroen Toirkens
Jeroen Toirkens (diashow met meer beelden)


11 mei 2012 - 11 juni 2012

Fotogalerie Rotterdam
Conradstraat 20
3013 AP Rotterdam
010-2012900
infortd@fotoacademie.nl
@Fotoacademie (twitter)

Er is werk te zien van
Jeroen Toirkens

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Camino del deseo
11 januari 2020 - 9 februari 2020, Haarlem
Camino del deseo
still
10 januari 2020 - 26 februari 2020, Amsterdam
still
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
12 januari 2020 (12.00-13.00 uur), Rotterdam
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
Kom 'ns dichterbij
27 december 2019 - 30 december 2019, Meppel
Kom 'ns dichterbij

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl