Une Femme

12 maart 2016 - 5 juni 2016

In het voorjaar van 2016 wijdt Huis Marseille haar zalen aan de tentoonstelling Une Femme, van Jeroen Robert Kramer (1967, Amsterdam), een Nederlandse fotograaf die woonachtig is in Beiroet, Libanon. Une Femme is een poëtisch fotografisch narratief gebaseerd op het leven van Monsieur Khiar, een oudere Libanese man met wie de fotograaf in het verhaal een bijzondere vriendschap onderhoudt.

Jeroen Robert Kramer
Jeroen Robert Kramer

Jeroen Robert Kramer wil Monsieur Khiar fotograferen, hem volgen in zijn wandelingen door Beirut en zijn mijmeringen over de wereld, om zo zijn eigen herinneringen aan oorlog en geweld om te zetten in kunst. Wanneer Monsieur Khiar laat blijken dat hij er niet van gediend is te worden gefotografeerd, verandert Kramers fascinatie in een obsessie.In het verhaal dat de basis vormt voor de tentoonstelling wordt gaandeweg duidelijk dat de burgeroorlog in Beiroet de olifant in de kamer is. Die oorlog heeft beide hoofdfiguren ernstig getraumatiseerd. Voor Jeroen Kramer - die tien jaar alle oorlogen fotografeerde - is dit ook een persoonlijke werkelijkheid. Met zijn poëtische foto’s roept hij op wat de jarenlange oorlog heeft weggenomen, en toont hij dat wat nog rest: de wandelingen door de stad, het samen dronken worden en de liefde voor katten.

Jeroen Robert Kramer werd in de afgelopen jaren tijdens het ontstaan van Une Femme gefilmd door regisseur Sjors Swierstra. De film, getiteld The World According to Monsieur Khiar, werd geselecteerd voor documentairefestival IDFA 2015 en ging daar in première. De documentaire werd gedraaid door cameraman Erik van Empel. Eind februari of begin maart zendt Het Uur van de Wolf de film uit.

12 maart 2016 - 5 juni 2016

Huis Marseille
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam
020-5318980
info@huismarseille.nl
www.huismarseille.nl
Huis Marseille is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jeroen Robert Kramer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl