Stadsparken Rotterdam

Een aantal jaren geleden ontstond bij fotografe Janine Schrijver (1966) de interesse voor het fenomeen stadspark. Vanuit een persoonlijke behoefte aan groen en beweging zocht en vond zij compensatie voor het drukke stadsleven in het park. Inmiddels is dit fotografisch onderzoek naar de betekenis van het stadspark uitgegroeid tot een groot internationaal project. Haar project begon in Rotterdam-Zuid en omvat sindsdien ook steden als New York en Hongkong. In Museum Rotterdam is een selectie van Rotterdamse parken te zien.

In haar kleurrijk werk belicht Schrijver verschillende facetten van het stadspark. Van plek van bezinning en ontspanning, via ideale omgeving voor sport en spel tot ontmoetingsplaats waar gelijkgestemde bezoekers collectief van optredens en voorstellingen kunnen genieten. Om die veelzijdige functie van parken voor de stadsmens vast te leggen, maakte ze gebruik van verschillende fotografische genres zoals het portret, het stilleven en landschapsfotografie.

De foto’s van Janine Schrijver verbeelden het universele, menselijke verlangen naar stilte, schoonheid en rust en laten zien hoe dat verlangen in een stedelijke omgeving vorm krijgt.

De openingstijden van het Schielandshuis zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Op maandagen, 1 januari, 30 april en 25 december is de galerie gesloten.Janine Schrijver
Janine Schrijver (diashow met meer beelden)


21 oktober 2012 - 30 december 2012

Schielandshuis
Korte Hoogstraat 31
3011 GK Rotterdam
010-2176767
info@museumrotterdam.nl
www.museumrotterdam.nl

Er is werk te zien van
Janine Schrijver

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl