Missing

Jak Beemsterboer woont en werkt in Alkmaar en studeerde aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Na het volgen van de studierichtingen audiovisueel, grafisch ontwerpen en binnenhuisarchitectuur studeerde hij af met een individueel pakket. Sindsdien heeft hij zich voornamelijk toegelegd op het maken van fotocollages.

Jak Beemsterboer, Missing: no victim, materiaal: handgemaakte collage van tijdschriftfoto's, 2017
Jak Beemsterboer, Missing: no victim, materiaal: handgemaakte collage van tijdschriftfoto's, 2017 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Thema's die hij gebruikt zijn de bekende basisthema's uit de beeldende kunst: portretten, landschappen en stillevens.In zijn werk draait het altijd om personen ook al lijken ze niet altijd aanwezig te zijn in de collages. Deze personen zijn niet meteen te duiden, ze zijn zowel aantrekkelijk en verleidelijk als afstotend en verontrustend, ze zijn vaak zowel man als vrouw.

In deze collages zijn verwijzingen te vinden naar onder andere de actualiteit, de kermis, de media, science fiction, verwondingen, huid en haar, architectuur, erotiek en verzamelingen. Dit resulteert in een beeld dat zowel realistisch, dromerig als vervreemdend is.

De technieken die hij gebruikt zijn niet wat ze lijken te zijn; geen gemanipuleerde computerfoto's maar met engelengeduld uit tijdschriften geknipte en geplakte reclamefoto's die handmatig tot een geheel worden gevormd. Door middel van uitsneden, veranderingen en toevoegingen ontstaan nieuwe beelden die een geheel eigen en nieuwe betekenis krijgen.

De Missing serie gaat over vermiste en gemiste personen. Als mensen vermist of gemist worden blijft er een residu achter dit kan letterlijk zijn bijvoorbeeld een kledingstuk, een voorwerp, een lichaamsdeel dit kan ook figuurlijk zijn; een energie, een gedachte, een herinnering.

Jak Beemsterboer

online expositie
jakbeemsterboer@gmail.com
www.jakbeemsterboer.nl

Er is werk te zien van
Jak Beemsterboer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl