Experiment in het bos II

Ivo Kamphuis toont in de Vrijhof zijn beelden, gemaakt van allerlei botten, snavels en schedels van dieren. Struinend in de bossen vindt hij dode beesten, gevangen in vallen, strikken en klemmen. Hij verafschuwt de manier waarop zij de dood hebben gevonden. Gelukkig voor ons maakt hij er prachtige kunstwerken van: als sprookjesachtige wezens, hybriden uit een andere en betere wereld, vullen zij de ruimte.

Naast veel beenderbeelden presenteert Ivo Kamphuis tekeningen en schilderijen die hij maakte naar aanleiding van trektochten in Scandinavië. Het noordelijke landschap of bosdieren, de olieverf dik aangebracht in allerlei kleuren.

Ivo Kamphuis is een natuurmens in zijn leven en in zijn werk. Niet verwonderlijk dus dat hij zijn werk exposeert onder de titel Experiment in het bos II, gelijktijdig met de grootse gelijknamige manifestatie waarmee de Universiteit Twente het vijftigjarig bestaan viert. Speciaal daarom maakt hij voor de vijver achter de Vrijhof een drijvend beeld dat in vijftig weken zal veranderen: een experiment in het water!

Op maandag 12 september om 16 uur zal Feya Wouda de expositie openen. Aansluitend zal rector magnificus Ed Brinksma het vierde UT-kunstboek ten doop houden. Dat boek behandelt alle beelden die buiten op de Campus staan of ge ntegreerd zijn in de architectuur. Schrijver van het grote essay is Feya Wouda. Dit sluitstuk van de kunstreeks is een cadeau van Vrijhof Cultuurcentrum aan de jarige UT. Experiment in het bos II en kunstboek IV markeren ook de opening van het Cultureel Seizoen 2011-2012 van Vrijhof Cultuurcentrum.

De openingstijden van De Vrijhof zijn maandag t/m vrijdag van 8.00-23.00 uur en in het weekend van 11.00-17.00 uur.Ivo Kamphuis, Pakktajakaluobbalah, 2011, beenderen van vos, civetkat, rendier, pelikaan, koe en ree, 55 x 59 x 37 cm
Ivo Kamphuis, Pakktajakaluobbalah, 2011, beenderen van vos, civetkat, rendier, pelikaan, koe en ree, 55 x 59 x 37 cm


12 september 2011 - 31 oktober 2011

De Vrijhof
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
053-4894400
vrijhof-cultuur@so.utwente.nl

Er is werk te zien van
Ivo Kamphuis

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!







Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Black Album / White Cube
18 maart 2020 - 20 september 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
Black Album / White Cube
De Migrant
22 februari 2020 - 21 juni 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
De Migrant
Face It
1 juni 2020 - 12 juli 2020, Hilversum
Face It

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl