Isomatrix - Kunsthal Light #24

18 januari 2021 - 23 mei 2021 (gesloten)

Vanwege de lockdown om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is deze expositie gesloten t/m tenminste 15 maart.

Kijk ik naar een fotoprint of is dit onderdeel van het gebouw? In de installaties van Marleen Sleeuwits (1980) is de grens tussen fictie en werkelijkheid vaag. Met helder neonlicht, folie, fotoprints en spiegels speelt zij in ruimtes met perspectief, reflectie en schaal. Vensters lopen door in het plafond of architectonische details dubbelen bijvoorbeeld.

Marleen Sleeuwits, installatie: Dropped Ceiling, Museum für Konkrete Kunst, Ingolstadt, Duitsland
Marleen Sleeuwits, installatie: Dropped Ceiling, Museum für Konkrete Kunst, Ingolstadt, Duitsland (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Marleen heeft als doel bezoekers voor even te vervreemden van tijd en plaats. Voor Kunsthal Light #24 transformeert Sleeuwits de etalage langs de hellingbaan in een ruimtelijke optische illusie. Zij laat zich inspireren door de architectuur van de Kunsthal, waar voor haar elementen van schoonheid en desoriëntatie in zitten. Terwijl de Kunsthal voor publiek gesloten is, start Sleeuwits op maandag 18 januari met de opbouw van haar installatie Isomatrix. Vanaf de hellingbaan buiten is te zien hoe haar project vordert. Zodra de Kunsthal weer open kan, is Kunsthal Light #24 ook binnen te bezoeken.

Voor de realisatie van haar site-specific werk Isomatrix neemt Sleeuwits interieur en exterieur van de Kunsthal eerst met haar camera in zich op. De architectuur van Rem Koolhaas met onverwachte doorkijkjes, schuine hellingen en een enigszins verstopte entree voelen voor de kunstenaar als een labyrint. Dit voor haar positieve gevoel van desoriëntatie, wil Sleeuwits versterken. Zij zet drie dimensionale elementen, spiegeling en fotoprints in om bezoekers de ruimte vanuit een ander perspectief te laten ervaren. Kijk ik naar een foto? Of is dit onderdeel van het gebouw? Waar eindigt het plafond en beginnen de grote raampartijen? Sleeuwits biedt met haar werk een verrassende visuele ervaring en laat bezoekers op een nieuwe manier naar de ruimte gaan kijken.

De Haagse kunstenaar Marleen Sleeuwits (1980) onderzoekt in haar ruimtelijke installaties de grens tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte. Sleeuwits studeerde aan Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag en behaalde in 2005 haar Master fotografie aan St. Joost School of Art & Design in Breda. Zij exposeerde eerder onder meer bij MKgalerie in Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Museum de Fundatie Zwolle en Brno House of Arts in Tsjechië.

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op modern muralists, urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een site-specific werk te maken en met publiek in gesprek te gaan. Kunsthal Light wordt in 2021 mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Kunstenaars uit eerdere Kunsthal Light edities zijn:
2020 Sil Krol, Thomas Trum
2019 Said Kinos, Joris Strijbos
2018 Gijs van Lith, Nazif Lopulissa, Willem Besselink
2017 Ari Bayuaji
2016 Susanna Inglada, Inge Aanstoot, Pim Palsgraaf
2015 Myungsu Seo, Thera Clazing, Tim Hollander, Aura Rendón Benger
2014 Stefan Hoffmann
2013 Ruwedata & Ephameron
2012 Sam Peeters, Johan Boer, Niels Brozat
2011 Ben Merris, Nacho Simal, Susan Opperman



18 januari 2021 - 23 mei 2021 (gesloten)

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marleen Sleeuwits

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!







Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl