Let me take you to space

Irie Wata heet eigenlijk Iris Liklikuwata, is 28 jaar oud en woont in Haarlem. Zo'n 7 jaar is ze werkzaam in de online marketing waar ze zich veel bezig houdt met grafisch design. Van jongs af aan heeft ze veel gedaan met fotografie in combinatie met Photoshop. Uiteindelijk koos ze voor een opleiding waar dit allemaal in terugkwam.

Irie Wata, Let me take you to space
Irie Wata, Let me take you to space (diashow met meer beelden)

In augustus 2017 begon Iris haar passie voor design te combineren met een andere interesse die ze altijd al had: het heelal met haar sterren en planeten. Ze begon met dit soort foto's te photoshoppen en combineerde verschillende realistische foto's met elkaar zodat er een nieuwe surrealistische wereld ontstond. Iris postte dit eerst op haar persoonlijke Instagram account, tot een vriendin haar vertelde dat het haar deed denken aan het werk van een bepaalde artiest. Vanaf dat moment kreeg ze door dat ze kunst aan het maken was waar gewoon een hele stroming in bestond: de collage kunst.Veel van de kunst die Iris maakt, laat een nieuwe, mooie(re) wereld zien die in de realiteit niet mogeljk is, maar in de fantasie natuurlijk wel. Ze neemt mensen die naar haar werk kijken graag mee in zo'n korte ontsnapping aan de realiteit. Verder vindt ze het leuk om vintage fotografie te gebruiken en komen foto's van de elementen natuur, alchemie en spiritualiteit vaak terug in haar werk.

Wat betekent Irie Wata? Iris: 'Mijn moeder noemt mij wel eens Irie (uitgesproken op zijn Engels als eye-ree), en later kwam ik erachter dat dit Jamaicaans-Engels is voor all right. Dit wordt gebruikt wanneer iets als goed, cool, vredig etc. ervaren wordt. Wata is eigenlijk gewoon een vierletterige afkorting van mijn achternaam, maar zou op dezelfde manier vertaald kunnen worden als water. Irie Wata zou dus vrij vertaald kunnen worden als 'kalm water', iets wat bij mijn karakter en sterrenbeeld past, en nu eigenlijk ook bij mijn kunst.'

2 juni 2018 - 14 juli 2018

ISOO.nu
Stationsplein 46
1948 LC Beverwijk
06-51989377, 06-28360873
info@isoo.nu
www.isoo.nu
ISOO.nu is geopend zaterdag van 12.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Irie Wata

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Camino del deseo
11 januari 2020 - 9 februari 2020, Haarlem
Camino del deseo
still
10 januari 2020 - 26 februari 2020, Amsterdam
still
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
12 januari 2020 (12.00-13.00 uur), Rotterdam
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
Kom 'ns dichterbij
27 december 2019 - 30 december 2019, Meppel
Kom 'ns dichterbij

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl