Intimacy

Van 21 november t/m 30 januari is bij Seelevel Gallery werk te van vier fotografen onder de titel Intimacy.

Bertien van Manen
Bertien van Manen (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Intimiteit, ieder van ons bezit een intrinsiek verlangen ernaar, een behoefte aan liefde en intiem contact. Die behoefte kan op verschillende manieren vervuld worden; door het internet, door een camera of door fysieke nabijheid.Het intrinsieke verlangen naar intimiteit wordt door de kunstenaars die deelnemen aan deze expositie onderzocht. In hun fotografie zoeken zij naar hoe zij zelf en anderen intimiteit beleven en wordt de subtiliteit en complexiteit van dit onderwerp door ieder van hen op een andere wijze belicht.

Sarah Mei Herman
Voor haar serie Screen Touch fotografeerde Sarah Mei Herman jonge mensen en hun relaties in Xiamen, China. Ze verkent relaties en intimiteit tussen jongeren. Daarbij onderzoek ze de behoefte aan de fysieke nabijheid van een ander en wanneer we juist wel of niet bij elkaar willen zijn. Tijdens haar verblijf in China viel haar het intensieve gebruik van de smartphone op. Met name het tegenstrijdige karakter van de smartphone viel de kunstenaar op. In de serie Screen Touch doet Herman onderzoek naar deze tweeslachtigheid. De serie is het resultaat van een samenwerking tussen Seelevel Gallery en Kahmann Gallery.

Martijn van de Griendt
Fotograaf Martijn van de Griendt nam voor zijn serie Exit Wounds (as if) polaroids van de meisjes achter zijn littekens en herinneringen, maar ook van modellen. Het zijn beelden geworden van vriendinnetjes, flirts, muzes, goede vriendinnen en andere schoonheden. Hij legt hierbij de nadruk op hun kwetsbaarheid en zijn eigen onzekerheden, wensen en dromen. Van de Griendt onderzoekt niet alleen hoe hij zelf intimiteit beleeft, maar ook hoe intimiteit een maakbare constructie kan zijn.

Merel Theloesen
Observatie is een belangrijk element in het werk van de jonge kunstenaar Merel Theloesen. Ze is op zoek naar de grens tussen observatie en provocatie. Voor het videowerk Lovers, dat tijdens deze expositie te zien zal zijn, vroeg Theloesen stelletjes of ze toe mocht kijken terwijl ze aan het zoenen waren. Op deze manier verkent ze in dit werk de grenzen van de persoonlijke ruimte en intimiteit. Tegelijkertijd onderzoekt ze de verschillende wijzen waarop mensen intimiteit ervaren. Op humorisitische wijze gaat ze hierbij over de grens van het geaccepteerde heen.

Bertien van Manen
Kunstenares Bertien van Manen fotografeert vaak intieme taferelen. In deze expositie toont zij drie foto’s, genomen in Rusland en de Oekraïne, waarin de liefde schuurt, en een scherpe en niet altijd aangename kant heeft. Daarnaast ligt het belang van haar werk ook in de wijze waarop zij in staat is om verbinding met haar onderwerp te maken, zij zoekt naar het persoonlijke contact met de mensen die zij volgt en fotografeert. Dit levert de voor haar zo kenmerkende directe en intieme portretten op. Portretten die enerzijds vervreemdend zijn, maar ook iets vertrouwds uitstralen alsof ze uit ons eigen familiealbum zouden kunnen komen.

21 november 2015 - 30 januari 2016

Seelevel Photo Gallery
Bethaniënstraat 39
1012 BZ Amsterdam
06-47104484
look@seelevel.nl
www.seelevel.nl
@SeelevelGallery (twitter)
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Sarah Mei Herman
Martijn van de Griendt
Merel Theloesen
Bertien van Manen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vies, vet, volks!
13 september 2020 - 1 november 2020, Sterksel
Vies, vet, volks!
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee
Power to the Models (BredaPhoto)
9 september 2020 - 29 november 2020, Breda
Power to the Models (BredaPhoto)

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl