The Velvet Bird

Sinds haar jeugd is Inta gefascineerd door mensen met bijzondere passies en talenten. Ze groeide op in Estland en raakte via haar moeder -professioneel sopraan- ondergedompeld in het artiestenmilieu. In plaats van kinderseries op tv zag zij talloze concerten, theater- en balletvoorstellingen. Daar observeerde zij de magische gedaantewisselingen binnen de kunsten. Acteurs, kunstenaars, dansers en artiesten staan daarom regelmatig voor haar camera. Ze fotografeerde Anatole Babenko van Het Nationale Ballet en prima ballerina Jurgita Dronina en diverse acteurs als Tygo Gernandt, Horace Cohen, Teun Kuilboer, Sebastiaan Labrie en Victoria Koblenko.

Inta Nahapetjan
Inta Nahapetjan (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Nahapetjan volgt haar muzen intensief, kruipt onder de huid en doorvoelt de uitzonderlijke karakters van haar modellen. Deze zoektocht naar vrijgevochten persoonlijkheden valt samen met haar verlangen naar schoonheid, sensualiteit en esthetiek. Een speciale relatie ontstond met Victoria Ananyan, zij delen niet alleen de passie voor de kunsten maar ook hun Armeense afkomst. De portretserie van Victoria interacteert met het adembenemende rococo interieur van De Gecroonde Raep. Ananyan is thans eerste solist bij Les Ballet De Monte- Carlo.Inta is recentelijk cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sindsdien is haar werk met veel waardering ontvangen en regelmatig gepubliceerd. Onlangs werd haar werk geselecteerd voor de cover van het boek New Dutch Photography Talent 2017. Tevens maakte zij werk in opdracht voor o.a. Het Parool en Features.

De Gecroonde Raep
Dit monumentale grachtenpand op de Amsterdamse wallen behoort tot één van de oudste woonhuizen in Amsterdam. Stadsarchitect Hendrick de Keyser verbouwde het in 1615. Het pand kent illustere bewoners. In de zeventiende eeuw vestigde er zich de schatrijke familie Valckeniers. Ook bood het onderdak aan Wim Sonneveld en de CoBra beweging. Het pand biedt uitzicht op de Oude Kerk en grenst aan het fameuze Casa Rosso. Zo zetelt De Gecroonde Raep tussen de rode gloed van lichtekooien.

De opening van de expositie is donderdag 2 februari van 16.00-22.00 uur.

3 februari 2017 - 4 mei 2017

De Gecroonde Raep
Oudezijds Voorburgwal 57
1012 EJ Amsterdam
inta.nahapetjan@gmail.com
www.intanahapetjan.com
De expositie kan op afspraak bezocht worden.

Er is werk te zien van
Inta Nahapetjan

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl