Inspiratie bloemen

5 april 2012 - 19 augustus 2012
Onder de titel Flower Power organiseert het Limburgs Museum een aantal tentoonstellingen gerelateerd aan de Floriade. Inspiratie bloemen is een expositie met het werk van bijna vijftig fotografen en keramisten uit Limburg en uit de Duitse en Belgische grensstreek.

Het onderwerp bloemen is in de beeldende kunst een universeel en tijdloos thema. Vanaf de prehistorie tot nu zijn bloemen een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest. In bijna elke huis vind je een schilderij, prent of servies met een bloemmotief. Geen wonder, want bloemen zijn nauw met mensen verbonden. Bij alle belangrijke momenten in het leven zijn ze er om de feestvreugde te verhogen of om troost te brengen. Bloemen gaan mensen aan het hart. De fotografen en keramisten die voor het Limburgs Museum aan de slag zijn gegaan, waren vrij in de invulling en uitwerking van het thema. Ze traden weliswaar in het voetspoor van ontelbaar veel voorgangers, maar ieder werkte in een eigen stijl. Het heeft geresulteerd in een zeer afwisselende tentoonstelling van soms uitersten: oogstrelend en schokkend, vertederend en brutaal. Inspiratie bloemen is een ontdekkingstocht met een floraal kompas naar het werk van zo’n vijftig kunstenaars uit de euregio.

Deelnemende keramisten: Lucie Berben; Ingrid Breuers; Alda Brunenberg; Joop Crompvoets; Ingrid Dirix; Diana Gambardella; Frans Gregoor; Lei Hannen; Cindy Heldens - van Aarssen; Niek Hoogland; Angelika Jansen-Meints; Hein Janssen; Jellie van Kranen; Stan Linssen; Petra Lommen; Arjen Markenstein; Marlies Pouls; Els Puts-Gouder de Beauregard; Anja van Rijen; Roos Seuren; Miriam Severijns; Sandor Sinkó; Maria Stams; Jacky Stappers; Ruth Stark; Silke Ullrich; Neeltje de Vries: Yanett Wald v H; Margreet Wessels; Petra Wolf; Carla Wolfs; Harm van der Zeeuw;

Deelnemende fotografen: Kim Zwarts; Jo Brunenberg; Theo Derksen; Richard Fieten; Romy Finke; Ger Gulikers; Ed Hoogenboom; Anne Kerstens; George Meijers; Guido Paulussen; Jacques Peeters; Andrea Stultiëns; Henk Thijs; Ludo Moris en Lilith.

De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede paasdag en tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 25 december, 1 januari, carnavalszaterdag t/m carnavalsdinsdag en op 30 april, koninginnedag.Guido Paulussen
Guido Paulussen


5 april 2012 - 19 augustus 2012

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
077-3522112
info@limburgsmuseum.nl
www.limburgsmuseum.nl
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede paasdag en tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 25 december, 1 januari, carnavalszaterdag t/m carnavalsdinsdag en op 30 april, koninginnedag.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Kim Zwarts
Jo Brunenberg
Theo Derksen
Richard Fieten
Romy Finke
Ger Gulikers
Ed Hoogenboom
Anne Kerstens
George Meijers
Guido Paulussen
Jacques Peeters
Andrea Stultiëns
Henk Thijs
Ludo Moris
Lilith
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl