Insight Whisperer

16 juni 2021 - 10 juli 2021

Voor de tentoonstelling Insight Whisperer, nodigt trans-disciplinair kunstenaar Ola Lanko je uit om op zoek te gaan naar zingeving en inzicht. Ze zal de rol van een insight whisperer op zich nemen die een gesprek met je rationele en irrationele zelf faciliteert. De tentoonstelling is een zoektocht naar individueel en collectief inzicht.

Ola Lanko, Insight Whisperer
Ola Lanko, Insight Whisperer (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De tentoonstelling toont het meest recente onderzoek van de kunstenaar waarin ze op zoek gaat naar een cross-over tussen metafysica, nieuwe spiritualiteit, agnosticisme, materialiteit en de realiteit. Het trans-disciplinaire karakter van de tentoonstelling komt tot uiting in fotografisch werk, geluid, video, aroma en gesprekken met de bezoekers op zoek naar hun persoonlijk inzicht door middel van vragen en zelfonderzoek.

Ola Lanko (Kiev, Oekraïne, 1985) studeerde sociologie aan de Nationale Universiteit in Kiev en fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In de afgelopen 10 jaar heeft Lanko een continu veranderende praktijk opgebouwd met een sterke focus op het bouwen van complexe, veelzijdige frameworks. Ze omvatten een trans-disciplinaire benadering die tot uiting komt in een grote diversiteit aan artistieke strategieën. Van fotografie tot complexe multi-zintuiglijke installaties, Lanko's praktijk bestaat uit gelaagde structuren die intuïtieve en rationele wijsheden combineren.

Het werk van Ola Lanko was te zien bij onder meer FOAM, het Nederlands Fotomuseum, Kunsthaus Wien (Wenen), Museo Amparo (Mexico) en Musée de l'Elysée (Zwitserland). In 2015 was ze artist in residency bij WIELS Centrum voor Hedendaagse kunst in Brussel en volgde ze in 2017 het HISK postacademische kunstinstituut in Gent, België. Werken van Ola Lanko zijn aangekocht door het Nederlands Fotomuseum, ING, KPMG, LUMC en in diverse particuliere collecties.

Aangepaste openingstijden tijdens Amsterdam Art Week, 17 juni van 14.00-19.00 uur, 18-27 juni van 12.00-19.00 uur. De officiële opening van de expositie is op zaterdag 19 juni van 12.00-19.00 uur.16 juni 2021 - 10 juli 2021

Galerie Caroline O'Breen
Hazenstraat 54
1016 SR Amsterdam
06-47104484
galerie@carolineobreen.com
www.carolineobreen.com
De galerie is geopend woensdag t/m vrijddag van 12.00-18.00 uur, zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ola Lanko

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl