Lilith in da House

De Nederlandse kunstfotograaf Lilith maakt humoristische, ironische zelfportretten in haar eigen huis. Voor haar nieuwste serie zelfportretten hebben ditmaal onbekende huiseigenaren hun interieur als decor aangeboden. Een ongoing project dat naar het buitenland wordt uitgebreid. De expositie Lilith in da House is van 8 september tot en met 20 oktober 2012 te zien in Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

Een huis laat zien wie je bent. Lilith heeft meer dan vijf jaar haar huis met haar publiek gedeeld. Bijna elke uithoek komt terug in haar uitzonderlijke fotografie: een vertelling in beeld over vrouwen, kwetsbaarheid, erotiek en veel meer.

Nu is het tijd voor een wending. Na een oproep van Lilith hebben tientallen huiseigenaren de omgeving aangereikt voor haar nieuwe zelfportretten: hun eigen huis. Als inspirerend decor. De fotograaf bezocht de huizen, vaak van vreemde mensen die er op dat moment zelf niet waren. In goed vertrouwen gaven ze haar zowel de sleutel als carte blanche.

Lilith, als personage in haar werk en als mens, communiceert met wat zij ontdekt. Op de plaats van een ander. Met zoveel verschillende locaties explodeert natuurlijk het aantal artistieke mogelijkheden; met uiteindelijk een verrassend resultaat. Haar fotografie verandert, toch blijft het onmiskenbaar Lilith.

Henriëtte van Gasteren (Sevenum, 1964), bekend onder het pseudoniem Lilith, is een verhalenvertelster met een passie voor fotografie. Sinds 2006 laat zij haar zelfportretten voor zich spreken. Terugkerende thema’s: vrouwen, identiteit, vrouwelijke archetypen, gender bending en het leven zelf. Maar met name vrijheid en gelijkheid.

De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.Lilith, Yellow Chair, 2012, Courtesy Eduard Planting Gallery
Lilith, Yellow Chair, 2012, Courtesy Eduard Planting Gallery (diashow met meer beelden)


8 september 2012 - 20 oktober 2012

Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links
1016 KS Amsterdam
020-3206705, 06-15007777
info@eduardplanting.com
www.eduardplanting.com
@EPFAP (twitter)
De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Lilith

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
11 november 2019 - 24 november 2019, Amsterdam
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940
18 oktober 2019 - 16 februari 2020, Amsterdam
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl