IMPF (International Music Photo Festival)

Bijna een maand lang staat de binnenstad van Schiedam in het teken van muziekfotografie in al haar vormen. Met hoogtepunten van Blue Note fotograaf Francis Wolff, de speciale Bob Dylan expo van Elliot Landy tot nationaal trots Paul Bergen.

Het festival wordt georganiseerd door de stichting Music Inspired Art, een initiatief van galeriehouder en kunstkenner Wim van Zon, die tevens sinds 2005 de art show op het North Sea Jazz Festival verzorgt. Het festival bevat uiteenlopende exposities waarbij jazz, pop, wereld . en klassieke muziek centraal staan.
De organisatie heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationaal bekend fotofestival. Aan het festival werken uiteenlopende galeries, het Stedelijk Museum en ateliers mee. Tevens zijn in etalages en achter ramen van woonhuizen honderden foto‘s te zien die muziek en musici als onderwerp hebben.

De eerste editie bevat een aantal grote internationale namen waar exposities van te zien, zoals Stormy Monday van de Amerikaans documentaire fotograaf Gerald Cyrus; over de kleine jazzclubs in Harlem. Cyrus zal het festival ook bezoeken.
Daarnaast is er de tentoonstelling Bob Dylan, the Woodstock Years van Elliott Landy (USA); een exclusieve serie die Landy in 1968 maakte op de ranch van Bob Dylan na diens motorongeluk.
In het kader van 70 jaar Blue Note, zijn meerdere foto.s van de befaamde Francis Wolff te zien en presenteert de Duitse auteur Rainer Placke het nieuwe boek Wolff/Katz, Blue Note Photography. Ook geeft hij een lezing.

Verder is werk van diverse Nederlandse topfotografen te bewonderen, zoals de expo Let it Rock, van Paul Bergen, de tentoonstelling Sterke Muziekvrouwen van Joke Schot en Andreas Terlaak en Happy Man, Benjamin Herman van Peter van Breukelen.

Naast de tentoonstellingen is een randprogramma georganiseerd met diverse concerten, zijn er fotoboekpresentaties en lezingen.

4 juli 2009 - 28 juli 2009

Schiedam binnenstad

Schiedam

Er is werk te zien van
Andreas Terlaak
Bill Wyman
Brandy Kayzakian Rowe
David Montgomery
Dimitri Hakke
Dirk W. de Jong
Elliott Landy
Ethan Russell
Gerald Cyrus
Gered Mankowitz
Gert Jan van Noorden
Gijsbert Hanekroot
Henk Visser
Jaap van de Klomp
John Watts
Joke Schot
Marcel Veldman
Maurits Mulder
Mick Rock
Panny Mayfield
Pattie Boyd
Paul Bergen
Peter Breukelen
Philip Townsend
Richard Sinte Maartensdijk
Rob Verhorst
Roy van de Burg
Wolff Francis

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl