Biblical Inspirations

1 augustus 2016 - 3 oktober 2016

Fotografe Ilse Schrama (1964) geeft met de serie Biblical Inspirations een eigen en eigentijdse interpretatie van verhalen uit de bijbel. Met een frisse blik kijkt ze naar verhalen over de Tuin van Eden en bijbelfiguren als Jezus, Maria, Maria Magdalena en Job.

Ilse Schrama, Maria
Ilse Schrama, Maria

Over de zondeval zegt zij: 'In de tuin van Eden heerst harmonie, tegelijkertijd bestaat er een onzichtbare onrust omdat in èlk wezen de zonde schuilt. Dit zondige wordt gedicteerd door de wet van eten en gegeten worden, door seksuele driften en de overlevingsinstincten van mens, dier en plant - dieren die elkaar opeten, planten die elkaar verdringen, mensen die anderen de schuld geven van hun eigen daden.'Religie is sinds lang een onderwerp in de fotografie van Ilse Schrama. Zij maakte series over het boeddhisme in Laos en Myanmar, reportages over de islam in Nederland, Iran en New York en een serie foto's over voorouderverering in Vietnam. Haar interesse in religie ontstond vijfentwintig jaar geleden door het lezen van De Belijdenissen van Augustinus. Deze kerkvader uit de vierde eeuw na Christus behandelt op filosofische wijze de levensvragen van een mens en probeert te doorgronden wie God is. Via allerlei andere religies is Schrama nu teruggekeerd naar haar eigen culturele wortels, het christendom. De ontwikkeling van het vroege christendom en de bijbel zijn een inspiratiebron geworden en hebben tot dit nieuwe werk geleid.

De fotografische techniek die ze gebruikt, heeft ze de laatste tien jaar ontwikkeld. Het fascineert haar wat je met een paar lijnen kunt oproepen en toch een gevoel van een foto kunt behouden. Er ontstaat een vorm van abstractie die het realisme van een foto ondergraaft en een andere dimensie toevoegt.

Ilse Schrama (1964) is geboren op Curaçao. Na afronding van haar studie Nederlandse literatuur aan de Universiteit van Amsterdam begon ze in 1993 als documentair fotograaf. In 2000 werkte ze een jaar voor Magnum en National Geographic fotograaf Steve McCurry in New York. Ze ontwikkelde zich gaandeweg in de richting van de autonome fotografie.

1 augustus 2016 - 3 oktober 2016

De Drvkkery
Markt 51
4331 LK Middelburg
0118-886882
info@drukkerijmiddelburg.nl
www.drukkerijmiddelburg.nl
De boekwinkel is geopend maandag van 11.00-18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30-18.00 uur, donderdag van 9.30-21.00 uur, zaterdag van 9.30-17.30 uur en op koopzondagen (1e zondag van de maand) van 13.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ilse Schrama

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl