1,2 1,2

8 april 2016 - 16 mei 2016

De huisfotograaf van de hiphopscene in Nederland opent op vrijdag 8 april zijn solo-expositie '1,2 1,2' in Melkweg Expo. Een overzicht van 10 jaar beelden van nationale en internationale artiesten zoals Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Pusha T en Kendrick Lamar.

Ilja Meefout, Kendrick Lamar
Ilja Meefout, Kendrick Lamar

Niemand anders in Nederland heeft zoveel hiphop artiesten mogen fotograferen dan Ilja Meefout. Zijn expositie '1,2 1,2' is een overzicht van 10 jaar beelden van nationale en internationale artiesten zoals Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Pusha T en Kendrick Lamar. Veel van deze artiesten hebben al in de Melkweg op het podium gestaan, nu komen ze ook aan de muur te hangen. Melkweg Expo presenteert de expositie met een opening op vrijdag 8 april om 18.00 uur.Meefout probeert vast te leggen hoe iemands muziek op hem overkomt, vaak onder niet ideale omstandigheden en niet altijd op het podium. Zo is de legendarische foto van Snoop Dogg gemaakt binnen vijf minuten in een kleedkamer. Zijn liefde voor hiphop en fotografie maken zijn foto's uniek. De portretten geven inzicht in de subcultuur waar duizenden jongeren zich elk weekend in storten. Niemand anders heeft deze artiesten zo in beeld gebracht en hiphop op deze manier op de kaart gezet.

Ilja Meefout groeide op in de Bijlmer met cassettebandjes vol Run DMC, NWA en Public Enemy. Hiphop was al vroeg onderdeel van zijn leven en toen hij fotografie ontdekte was voor hem de logische stap deze twee te bundelen. Zoals hij zelf zegt: 'Ik was geen fotograaf die alles heeft geleerd en dan hiphop heeft gekozen als onderwerp. Ik was een hiphopper die is gaan fotograferen'. De laatste tien jaar heeft hij zich volledig toegespitst op fotografie en wordt hij bestempeld als de huisfotograaf van de hiphopscene.

8 april 2016 - 16 mei 2016

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
1017 PJ Amsterdam
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ilja Meefout

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl