... iets met ruimte

5 mei 2019 - 16 juni 2019

In de expositie zoeken 11 fotografen samen de grenzen van de fotografie en van de galerie op. De groep exposeerde eerder in Kunsthal 45 in Den Helder en krijgt van Galerie Pictura opnieuw de kans een ruimte over te nemen.

Adrian Faes, ... iets met ruimte
Adrian Faes, ... iets met ruimte (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Uitgangspunt van de expositie is het begrip 'ruimte'. Alle fotografen onderzoeken dit begrip op geheel eigen wijze. Het gaat om de ruimte in en buiten beeld, de ruimte in onszelf en om ons heen, de ruimte die fotografie biedt en om de mogelijkheden van de expositieruimte. In hun specifiek voor Pictura ontwikkelde presentatie laten ze zich onder andere inspireren door elkaar, de galerie en het Groningse land.De fotografen tonen nieuw werk of presenteren recent werk op nieuwe wijze. Hun concepten en visies op ruimte zijn divers, soms bijna letterlijk, soms abstract. Thema's als waarheidsvinding, omgang met verlies, grenzen en onze beleving van tijd en ruimte bestaan naast elkaar. Ook in werkwijze en techniek verschillen de fotografen: de een werkt op specifieke locaties, de ander in de studio of laat het werk pas tijdens de expositie ontstaan; we zien resultaten van een analoog proces tot werk waar geen camera aan te pas kwam.

De officiële opening van de expositie is op zondag 12 mei om 15.00 uur. Dan vindt onder andere een performance plaats van Goran Turnšek en wordt het nieuwe fotoboek 'De schaduwzijde van het licht' van Hanna Snijder gepresenteerd. Op woensdag 12 juni strijkt ook de Fotosalon Noorderlicht eenmalig neer in Galerie Pictura. Fotografieliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om dan in gesprek te gaan met de makers van '... iets met ruimte'.

5 mei 2019 - 16 juni 2019

Pictura
St Walburgstraat 1
9712 HX Groningen
050-3122953
info@pictura-groningen.nl
www.pictura-groningen.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Adrian Faes
Katharina Pöhlmann
Anna Witkowska
Arjan Post
Goran Turnšek
Hanna Snijder
Jan Theun van Rees
Mariëlle Gebben
Mémé Bartels
Mo Verlaan
Corine Hörmann
Sander van der Bij

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd
19 april 2021 - 9 mei 2021, Hilversum
Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd
Donkere Landschappen - Heldere Horizonten
, online expositie
Donkere Landschappen - Heldere Horizonten
Im Wald
14 april 2021 - 22 mei 2021, Amsterdam
Im Wald

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl