2013

10 november 2012 - 30 december 2012
De Gelderse fotografen Dinie Wikkerink en Paul van Hulzen presenteren in Galerie Foto21 een gemeenschappelijke tentoonstelling onder de titel 2013. Deze tentoonstelling sluit voor beide fotografen een artistiek enerverende periode af. Dinie Wikkerink werd in 2011 geselecteerd voor de Biënnale in Florence (Italië), waar zij werd onderscheiden voor haar fotowerk. In 2012 volgde de eervolle uitnodiging voor de Biënnale in Dublin (Ierland), waar zij haar nieuwste serie ‘Thuis’ presenteerde. Paul van Hulzen nam in 2011 en 2012 deel aan de belangrijkste internationale fotocompetitie, de International Photography Award. Hij ontving prijzen en nominaties en werd in New York (USA) bekroond tot ‘International Architecture Photographer of the Year’.

Dinie Wikkerink en Paul van Hulzen zoeken hun inspiratie in volstrekt verschillende werelden. Dinie blijft letterlijk in en dicht bij huis, waar zij door het fotograferen van dagelijkse voorwerpen en taferelen speurt naar de existentiële elementen van licht, tijd en verstilling. Paul zwerft in binnen- en buitenland, door steden en landschappen, op zoek naar zwijgende plekken, ruimten en objecten met een specifieke schoonheid en sfeer. Ondanks deze verschillen ervaren beide fotografen verwantschap. Stilte, tijdloosheid, herinnering en schoonheid zijn onmiskenbaar verbindende aspecten binnen hun fotografisch werk.

De gekozen vorm van de tentoonstelling is een bijzondere. De fotografen hebben een kalender voor het aankomende jaar 2013 gemaakt. Daartoe hebben zij samen uit hun respectievelijke werk twaalf beelden geselecteerd, van ieder zes, voor iedere maand een. Het proces van samen zoeken en uiteindelijk selecteren bleek een boeiende zoektocht naar verschillen en verwantschap, naar een samenhangende sfeer en esthetiek. Het resultaat is een expositie van twaalf beelden in de letterlijke vorm van twaalf kalenders vervaardigd van glanzend fotopapier op A2-formaat.

De galerie is geopend op zaterdag van 11.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur.Dinie Wikkerink
Dinie Wikkerink (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


10 november 2012 - 30 december 2012

Foto21Bredevoort
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort
0543-452006
info@foto21bredevoort.nl
www.foto21bredevoort.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Paul van Hulzen
Dinie Wikkerink

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl