Histoire

Histoire, de titel van de expositie, verwijst naar het Franse woord geschiedenis, maar kun je ook als het woord 'verhaal' lezen. De deelnemende kunstenaars grijpen terug naar de geschiedenis of oorsprong van dingen in verhalende beeldtaal.

Tom Oosthout
Tom Oosthout

Tom Oosthout heeft zich toegelegd op wet plate collodion fotografie. Hierbij is elke foto uniek, vervaardigd met een ambachtelijk fotografisch procedé. De foto's worden gemaakt met houten camera's.Ans Verwegen startte na haar opleiding voor Binnenhuisarchitectuur PURO Styling, een stylingbureau in de breedste zin van het woord. Ans laat zich inspireren door de jaren '50; het kleine geluk in de eenvoud en ambacht van toen. Voor deze expositie zocht Ans samenwerking met Jolanda van der Pas, mode-ontwerpster en styliste, Nicole de Leest van Niclee Photography, en de fotografen Leon Vrijdag, Tom Oosthout en Joyce Vloet.

Yvonne van Bergen woont op Landgoed Tongelaar en exposeert haar dieren-portretten in The Barn van het kasteel.

Angelique Mathijssen is in 1992 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Naast haar werk als docent kunstvakken, richt Angelique zich sinds 2010 op de ontwikkeling van haar eigen beeldend werk, met succes! Angelique werkt voornamelijk met acryl en olie op doek en haalt haar inspiratie uit ontmoetingen. Haar schilderijen zijn kleurrijk, figuratief en vaak verhalend. Het zijn zelfportretten waarin een weerspiegeling doorklinkt van wat haar raakt. Angelique Mathijsen exposeerde eerder in de Cacaofabriek, galerie Sille en de Amsterdam Art Fair.

Ook Marleen Rijvers studeerde af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Marleen werkt met gevonden voorwerpen en materialen die ze verwerkt tot wandobjecten en sculpturen. Door de materialen in een nieuwe context te plaatsen probeert Marleen de aanschouwer te prikkelen, en het bestaande met een ander oog te bekijken. Deze doeken en sculpturen maakt Marleen zelf in haar atelier in het buitengebied van Venhorst.

10 december 2016 - 5 maart 2017

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12-16
5451 HS Mill
06-46070001
info@smaakmakersmill.nl
www.kasteeltongelaar.nl
Het kasteel is elke zaterdag en zondag geopend van 10.00-17.00 uur maar gesloten op 31 december en 1 januari.

Er is werk te zien van
Tom Oosthout
Ans Verwegen
Jolanda van der Pas
Nicole de Leest
Leon Vrijdag
Joyce Vloet
Yvonne van Bergen
Angelique Mathijssen
Marleen Rijvers

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl