Terug naar 1940-1945

De expositie Terug naar 1940-1945 over Hilversum is buiten bij Museum Hilversum te zien op de Kerkbrink. Naast foto's en verhalen van toen heeft Ahmet Polat de oorlog op een eigentijdse manier vastgelegd met re-enactment; het naspelen van gebeurtenissen.

Ahmet Polat
Ahmet Polat (diashow met meer beelden)

De Gemeente Hilversum en Museum Hilversum vragen met de expositie aandacht voor het onderzoek naar Hilversum tijdens de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Pieter Broertje overhandigde het boekje 'Opdat wij niet vergeten' aan vier generaties familieleden van verzetsheld Jan Verschure.Het onderzoek naar Hilversum in de Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Onderwerpen als de Joodse gemeenschap, de NSB, het dagelijks leven, de Duitse aanwezigheid, de omroepen en de media, het verzet en het politiek bestuur, worden onderzocht onder leiding van Geraldien von Frijtag, onderzoekster aan de Universiteit Utrecht. Sinds de presentatie van de twee eerste deelstudies vorig jaar, zijn vier Utrechtse geschiedenisstudenten elk hun eigen onderzoek gestart. Het onderzoek wordt in 2020 afgerond.

Fotograaf Ahmet Polat heeft foto's gemaakt met re-enactment; het naspelen van gebeurtenissen. Ook vlak na de oorlog werden Hilversumse verzetssituaties nagespeeld voor een tentoonstelling bij Wortelboer (nu Perrysport). Met jongeren van het A. Roland Holst College zijn oorlogsverhalen in beeld gebracht. Een eigentijdse manier om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend en betekenisvol te houden. De expositie is ook een platform en een uitnodiging aan iedereen om verhalen te delen en zo mee te helpen aan het Hilversumse verhaal.

De buitententoonstelling is gratis en dagelijks van 11.00-17.00 uur te bezoeken.

29 april 2018 - 6 mei 2018

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
035-6292826
info@museumhilversum.nl
www.museumhilversum.nl
@museumhilversum (twitter)
Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis.

Er is werk te zien van
Ahmet Polat

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl