Het Wilde Oog

Van 2 juli t/m 31 augustus is de foto-expositie Het Wilde Oog van theatermakers Hans Lemmerman en Inge van Run en fotograaf Frank Auperlé te zien in de gangen van de Verkadefabriek.

Frank Auperlé, Het Wilde Oog
Frank Auperlé, Het Wilde Oog (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Er zijn kunstenaars die afgedankte spullen een nieuw leven schenken. Zij recyclen anoniem geworden materiaal tot kunstobject. Het Wilde Oog, bestaande uit theatermakers Hans Lemmerman en Inge van Run, doet iets vergelijkbaars, maar dan met de laatste vrouwen in klederdracht in de spotlight van kunst en architectuur.Vrouwen uit Spakenburg, Arnemuiden, Staphorst en Urk die door hun dracht een gesloten wereldbeeld oproepen, stellen zich open voor een wereld van vrijheid en verbeelding. De foto’s en filmpjes van Het Wilde Oog vangen een theatraal spel van volkskunst en kunst in musea en in de openbare ruimte.

Met de Spakenburgse dames Koelewijn heeft Het Wilde Oog de langste relatie: deze (schoon)zussen sporen Hans en Inge aan tot daadkracht, ze zijn 21ste eeuwse muzes. Al vijftien jaar. Dankzij deze Spakenburgse Diva’s toont Het Wilde Oog de Nederlandse kunstgeschiedenis vanuit een nieuw perspectief.

Twee dagen lang heeft Het Wilde Oog deze cultuurdraagsters gepositioneerd in ’s-Hertogenbosch. Traditie en vernieuwing voeden elkaar in het Paleiskwartier, het Stedelijk Museum en de Verkadefabriek.

In het nieuwste project van Het Wilde Oog verbinden acht schrijvers voor theater zich met hun ogen, hersens en verbeelding aan foto’s uit Het Wilde Oog-repertoire. De tekstuele bijdrages van Pauline Mol en Lot Vekemans zijn vanwege hun kwaliteit en hun geschiedenis met de provincie Brabant een onderdeel van de expositie in De Verkadefabriek.

De kijkers naar de expositie worden uitgenodigd om nieuwe samenhangen te vinden. Het is de context die maakt of de vrouwen in dracht als oubollig of als supershiny gezien worden.

Deze expositie is mogelijk gemaakt dankzij steun van Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Vrienden van de Verkadefabriek.

2 juli 2015 - 31 augustus 2015

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD Den Bosch
073-6818160
info@verkadefabriek.nl
www.verkadefabriek.nl
@verkadefabriek (twitter)
De Verkadefabriek is dagelijks open vanaf 11.00 uur. Toegang is gratis.

Er is werk te zien van
Hans Lemmerman
Inge van Run
Frank Auperlé

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl