Het Lichtjuweel

12 januari 2021 - 28 februari 2021

In De VerbroederIJ, de sociale, maatschappelijke en culturele ontmoetingsplek aan het IJ in Noord, groeit gestaag een bijzondere foto installatie: een Lichtjuweel van Jan van der Horn. Deze beeldend kunstenaar laat zijn oplichtende foto's langzaam groeien in aantal, steeds meer wonderlijke werken verschijnen achter de vensters.

Jan van der Horn, Het Lichtjuweel
Jan van der Horn, Het Lichtjuweel (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Mocht je staan te wachten voor het Oostveer, die je van de Zamenhofstraat in Noord naar het Azartplein op het KNSM-eiland brengt, dan heb je mooi uitzicht op de oplichtende fotowerken van Jan van der Horn.

'Wij kennen Jan al sinds we hier in april 2019 begonnen,' vertelt Tania Spaans. Zij is de oprichter van deze ontmoetingsplek in Noord en heeft al eerder ruimte geboden aan een expositie van Jan van der Horn. 'Door corona staat het Lichtjuweel dit keer niet naar binnen gericht, maar stralen we uit naar buiten dat we er toch zijn. Glas genoeg' vertelt zij.

In deze donkere, eerste maanden van het jaar gaat Jan van der Horn de zijgevel vol zetten met zijn oplichtende foto's in lichtbakken als een dia, zodat de zijkant van De VerbroederIJ een kleurig en lichtgevend geheel wordt en warmte uitstraalt naar voorbijgangers en wachtenden voor de pont. 'Het liefst zet ik er twintig neer' zegt Jan van der Horn. 'Dan staat er tenminste iets. Want hoe meer lichtwerken, hoe meer het oplicht en uitstraalt: van hoop en warmte.'12 januari 2021 - 28 februari 2021

De VerbroederIJ (achter de ramen)
Johan van Hasseltweg 21
1021KN Amsterdam
020-2443626
info@deverbroederij.nl
www.deverbroederij.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jan van der Horn

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl