The Best Things in Life ...

Voor The Best Things in Life ... portretteerde Maria Hermes in alle Amsterdamse stadsdelen paren die in 2011 in het huwelijk traden of zich als partner registreerden tijdens de gratis trouwuren. In Amsterdam is het van maandag tot en met donderdag mogelijk om tussen 9.00-10.00 uur kosteloos te huwen in één van de stadsdeelkantoren.

Gratis trouwen is populair. Niet alleen de minima maken gebruik van een oude wet uit 1879 die dit mogelijk maakt. Bijna een op de drie huwelijksvoltrekkingen gebeurt tegenwoordig gratis. Amsterdam heeft, net als veel andere Nederlandse gemeenten, een wachtlijst van enkele maanden voor deze trouwtijdstippen. Veel stellen genieten een redelijk inkomen en kunnen een ceremonie op een later tijdstip en in een mooie zaal best betalen. Maar ze willen dit niet om diverse redenen: omdat er een kind (op komst) is, om belastingtechnische redenen, omdat hun huwelijk in het buitenland voltrokken zal worden, omdat ze elkaar toch niet kunnen missen na een scheiding (reparatiehuwelijken), omdat ze alleen hechten aan een religieuze ceremonie en hun verbintenis alleen nog voor de Nederlandse wet moeten vastleggen, omdat ze op hun privacy zijn gesteld en niet willen dat iedereen weet dat ze gaan trouwen of omdat ze geen zin hebben in een grote bruiloft of veel poespas.

Hermes ging elke ochtend naar een ander stadsdeel om trouwlustige Amsterdammers te vragen of ze dit bijzondere moment in hun leven mocht vastleggen. Ze fotografeerde hen in de ruimte waarin zojuist hun huwelijk gesloten was. Zo zette ze dit gehaaste moment (in veel stadsdelen duurt de plechtigheid maar kort, vaak niet meer dan enkele minuten) even stil.

The Best Things in Life ... is geen gewone bruiloftsreportage met de standaardportretten die je in trouwalbums ziet. Hermes fotografeerde paren in bruidskleding maar ook stellen in t-shirt. Het ene stel ging diezelfde dag nog op huwelijksreis naar Bali, het andere weer naar hun werk. Het ene stel had al een bruiloft van drie dagen achter de rug, een ander paar was al eerder (met elkaar) getrouwd geweest.Maria Hermes
Maria Hermes


14 februari 2013 - 28 maart 2013

Stadsdeelkantoor Bos en Lommer
Bos en Lommerplein 250
1061 DJ Amsterdam
0299-396612
info@mariahermes.com

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Maria Hermes

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hijab Unravelled
24 oktober 2020 - 10 december 2020, Naarden-Vesting
Hijab Unravelled
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
16 oktober 2020 - 22 november 2020, Rotterdam
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
Mukayu
1 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Mukayu
Translations
3 oktober 2020 - 6 december 2020, Rotterdam
Translations

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl