Sleepy People

Henk Langerak fotografeerde slaperige en slapende mensen op straat in Amerika, Spanje, Mexico, China en Botswana. ‘Misschien heb ik er in Nederland geen oog voor, maar ik zie hier nooit mensen zomaar op straat slapen. Tijdens mijn reizen valt het me wel op’, zegt Henk Langerak.

De foto’s, die tussen 2003 en 2010 zijn gemaakt, laten en verscheidenheid aan slapers zien: een fietser in het Franse Pernes die zijn fiets tegen een muur zet en onder een koepeltje een matje uitspreidt, zijn schoenen uittrekt en midden op de dag gaat liggen slapen. Een slager in Peking die op een klapstoeltje in zijn winkeltje onderuit ligt. Een marktkoopman die in het Mexicaanse San Cristobal het moede hoofd op zijn kleurrijke kleedjes legt. Of een man die voor een homobar in San Francisco op een bankje in slaap sukkelt. De foto’s hebben door het slaperige gedrag van de geportretteerden onbedoeld iets komisch.

Henk Langerak is fotografisch autodidact. Hij fotografeert sinds zijn 14de en begon in 1965 als redacteur/verslaggever/fotograaf bij het dagblad van Rijn en Gouwe in Alphen aan den Rijn.

Het Schoutenhuis is een lunchroom die is gevestigd in een van de oudste panden van Alphen aan den Rijn. In de lunchroom is de bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking. Het Schoutenhuis is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.Henk Langerak
Henk Langerak (diashow met meer beelden)


1 april 2011 - 6 mei 2011

Lunchroom Schoutenhuis
Julianastraat 4
2405 CH Alphen aan den Rijn
0172-495566
info@schoutenhuis.nl
www.schoutenhuis.nl
De lunchroom is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Er is werk te zien van
Henk Langerak

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl