Amsterdamse Stadsgezichten

7 juli 2014 - 29 augustus 2014
Amsterdamse Stadsgezichten is een fotoproject met portretten van Amsterdammers, van dichtbij gefotografeerd op straat. Ton Hendriks heeft gedurende enkele jaren honderden portretten gemaakt waarvan een deel te zien is op de expositie.

De Stadsgezichten is een verslag van een antropologische zoektocht naar de bewoners van Amsterdam. Hoe wordt de stad bepaald door de individuen die er hun eigen kleur aan geven? Hoe ziet de archetype Amsterdammer eruit?

Amsterdam heeft niet alleen een veelkleurige, maar ook een eigenzinnige, open en tolerante bevolking. Van oudsher heeft Amsterdam mensen aangetrokken die zichzelf kunnen zijn in een ambiance van de vrijheid. Van gelukzoekers tot vluchtelingen, van kunstenaars tot wetenschappers.

De authentieke Amsterdammer anno nu is een individu, afkomstig uit verschillende sociologische en antropologische lagen. Hij komt uit Suriname, Mongolië, Brazilië, Ierland, Egypte, Turkije en Marokko. Uit Rusland, Polen, India en Korea. En toch het vaakst is hij van eigen bodem.

De overheersende neiging van de Amsterdammer om zich te onderscheiden van anderen, om de vrijheid zichtbaar te maken en uit te dragen is een voortzetting van de eeuwenoude traditie van vrijheid en eigenzinnigheid die de stad heeft gemaakt tot wat ze is.Ton Hendriks
Ton Hendriks (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


7 juli 2014 - 29 augustus 2014

Stopera (rode gang)
Amstel 1
1011 PN Amsterdam
020-5529111
info@tonhendriks.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ton Hendriks

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl