Fotoexpositie.nl
Exposities
Fotografen
Opleidingen
Nieuwsbrief
Linkpartners


Voorpagina > Exposities > Dogs and Girls
Dogs and Girls
Hellen van Meene

Periode
8 maart 2012 - 19 april 2012

Locatie
De Nederlandsche Bank
Westeinde 1
1017 ZN Amsterdam

Contactinformatie
telefoon: 020-5242186
fax: niet beschikbaar
e-mail: kunstcommissie@dnb.nl
website: www.dnb.nl

Regelmatig organiseert de Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Deze zijn enerzijds bedoeld als podium voor jonge kunstenaars, en anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst. De exposities zijn op afspraak ook voor niet-medewerkers te bezoeken.

Hellen van Meene (Alkmaar, 1972) is een kunstenaar die foto’s maakt, vooral portretten, vooral van jonge mensen en vooral van meisjes. Zo staat het op haar website, maar deze droge omschrijving zegt niets over de bijzondere kwaliteit van haar werk.

Dogs and Girls is de titel van de tentoonstelling in de Nederlandsche Bank. De titel geeft aan dat er naast portretten van meisjes ook honden zijn te zien. Dit laatste thema is nieuw in Van Meenes oeuvre. De kenmerkende stijl van haar portretten is ook in het nieuwe werk aanwezig; een neutrale achtergrond waardoor de focus op het innerlijk van de geportretteerde ligt. Van Meene toont het bijzondere karakter van alledaagse individuen. Daarbij laat ze zien dat honden dezelfde psychologische kracht kunnen uitstralen als de mens.

Werk van Hellen van Meene is onder andere te zien in de collectie van het Guggenheim Museum (New York), het MOCA (Los Angeles), het Victoria and Albert Museum (Londen) en het Stedelijk Museum Amsterdam.

>>> Terug naar de exposities startpagina
 Suggesties    Adverteren    Contact    Disclaimer and Copyright