Dogs and Girls

Regelmatig organiseert de Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Deze zijn enerzijds bedoeld als podium voor jonge kunstenaars, en anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst. De exposities zijn op afspraak ook voor niet-medewerkers te bezoeken.

Hellen van Meene (Alkmaar, 1972) is een kunstenaar die foto’s maakt, vooral portretten, vooral van jonge mensen en vooral van meisjes. Zo staat het op haar website, maar deze droge omschrijving zegt niets over de bijzondere kwaliteit van haar werk.

Dogs and Girls is de titel van de tentoonstelling in de Nederlandsche Bank. De titel geeft aan dat er naast portretten van meisjes ook honden zijn te zien. Dit laatste thema is nieuw in Van Meenes oeuvre. De kenmerkende stijl van haar portretten is ook in het nieuwe werk aanwezig; een neutrale achtergrond waardoor de focus op het innerlijk van de geportretteerde ligt. Van Meene toont het bijzondere karakter van alledaagse individuen. Daarbij laat ze zien dat honden dezelfde psychologische kracht kunnen uitstralen als de mens.

Werk van Hellen van Meene is onder andere te zien in de collectie van het Guggenheim Museum (New York), het MOCA (Los Angeles), het Victoria and Albert Museum (Londen) en het Stedelijk Museum Amsterdam.Hellen van Meene
Hellen van Meene (diashow met meer beelden)


8 maart 2012 - 19 april 2012

De Nederlandsche Bank
Westeinde 1
1017 ZN Amsterdam
020-5242186
niet beschikbaar
kunstcommissie@dnb.nl
@DNB_NL (twitter)

Er is werk te zien van
Hellen van Meene 

Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Streets of the World
20 mei 2016 - 10 juli 2016, Amsterdam
Streets of the World
Breaking Stones: 1963-1965
14 mei 2016 - 9 juli 2016, Amsterdam
Breaking Stones: 1963-1965
The Age of Innocence
14 mei 2016 - 18 juni 2016, Amsterdam
The Age of Innocence

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl