Happy Valley

Tijdens Unseen Amsterdam 2018 werd Eva O'Leary (1989) door een internationale jury geselecteerd voor het Outset Unseen Exhibition Fund. Haar solotentoonstelling Happy Valley in Foam 3h is het resultaat.

Eva O'Leary,  Babysitting, 2014
Eva O'Leary, Babysitting, 2014

Happy Valley is de bijnaam van de plaats State College in de staat Pennsylvania (VS), waar de Amerikaans-Ierse kunstenaar Eva O'Leary (1989) is opgegroeid. Deze plek gold lange tijd als het schoolvoorbeeld van het perfecte randstedelijke leven in Amerika. Een gemoedelijke, comfortabele plek waar werk en het dagelijks bestaan zich afspelen rondom de Penn State University en het populaire American football-team, de Penn State Nittany Lions. O'Leary verliet Happy Valley op haar 18e, maar de plek blijft in haar werk terugkomen. Op het eerste oog geven de foto's een fris en kleurrijk beeld van een Amerikaans stadje en haar inwoners. Maar de bijna agressieve scherpte van haar beelden geeft tegelijkertijd een onbestemd gevoel.In Happy Valley lijkt niemand ooit ouder te worden. De gezichten van de bewoners zijn als porseleinen maskers, verstild in hun eeuwige jeugd. De portretten zijn anoniem en archetypisch, wat er achter het gelaat schuilgaat (woede? verdriet? onderdrukte agressie?) blijft gevangen in het kader van de foto. Elk beeld toont een moment van gespannen verstilling dat verleidt en tegelijkertijd angst aanjaagt. De maskerade neemt een duistere wending wanneer we ons bewust worden van het kindermisbruik-schandaal dat de stad sinds 2011 in zijn greep houdt, alsook de voortwoekerende opioïdenepidemie, het comazuipen en een aantal fatale ontgroeningsrituelen die plaatsvonden binnen studentenverenigingen.

Tijdens Unseen Amsterdam 2018 werd Eva O'Leary geselecteerd voor het Outset | Unseen Exhibition Fund, door een internationale commissie van curatoren. Haar tentoonstelling in Foam is hiervan het resultaat.

1 maart 2019 - 28 april 2019

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
@foam_amsterdam (twitter)
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.

Er is werk te zien van
Eva O'Leary

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Black Album / White Cube
20 juni 2020 - 10 januari 2021, Rotterdam
Black Album / White Cube
Candid
4 april 2020 - 20 september 2020, Den Haag
Candid

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl