Niets hoeft te zijn wat het lijkt

Hans Franz is sinds 1990 zelfstandig fotograaf met een bijzondere belangstelling voor mensen en hoe die zich tot elkaar verhouden. Hij is gevoelig voor sfeer en weet die te vangen in verrassende beelden. Zijn werk omvat portret-, bedrijfs- en straatfotografie.

Hans Franz
Hans Franz

De foto's die in Foto21Bredevoort worden geëxposeerd hebben als thema dat 'Onze ogen kijken, ons brein ziet en niets hoeft te zijn wat het lijkt'. Het idee dat foto's de waarheid vertellen wordt door Hans niet onderschreven. Integendeel, Hans vindt dat foto's leugenachtig zijn. De foto's die hij toont lijken te kloppen maar doen dat niet. Hij schotelt ons alledaagse taferelen voor die je als vanzelfsprekend zou kunnen accepteren. Maar ze tikken je als het ware op je schouder om nog eens goed te kijken wat je eigenlijk ziet. Niets hoeft te zijn wat het lijkt.Hans Franz is als docent fotografie aan verschillende instituten verbonden (geweest). Sinds 2013 is hij eigenaar/oprichter van NieuwLicht. Daar biedt hij cursussen, workshops, lezingen, opleiding en begeleiding op individuele basis aan. Ook organiseert hij enkele malen per jaar fotografendagen voor interessante, gedreven collega's. Hij zoekt altijd nieuwe benaderingen en experimenteert graag en veel met het medium. De uitdaging om interessante beelden te maken geeft hem energie en wakkert zijn creativiteit aan.

23 juli 2016 - 28 augustus 2016

Foto21Bredevoort
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort
0543-452006
info@foto21bredevoort.nl
www.foto21bredevoort.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Hans Franz

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl