Nieuwe Ruimte - Another Space

16 september 2017 - 28 oktober 2017

In 2016 ontving de in Zweden wonende beeldend kunstenaar Hans Biezen (1947) van het Mondriaan Fonds een werkbijdrage voor bewezen talent. Vanaf 16 september is ter ere van zijn 70ste verjaardag een grote solo-expositie te zien in de voormalige meubelzaak Pennings, waar hij in 1979 als eerste exposeerde in de door Harry Pennings opgerichte fotogalerie.

Hans Biezen
Hans Biezen

Hans Biezen begon rond 1970 met straatfotografie. Daarna is hij meer conceptueel gaan werken. Daarmee is hij één van de eerste beeldend kunstenaars die fotografie als medium gebruikten. De series Foto's van Jet, Dagboekfoto's en Datumfoto's zijn veel te zien geweest in musea en andere locaties in Nederland, België en Duitsland, zoals enkele jaren geleden nog in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.Na verloop van tijd is hij zich meer gaan richten op licht en ruimte. Biezen, die lange tijd deel uit maakte van de kunstscene in Eindhoven en in die periode diverse boekjes maakte, verhuisde in 1995 naar Zweden.

In de expositie toont hij 32 recente fotowerken (van de afgelopen drie jaar), installaties en objecten. Speciaal voor deze expositie bouwt hij vijf installaties, die hij gebouwtjes (of in het Zweeds torp) noemt. Hans Biezen: 'Deze gebouwtjes kunnen een associatie oproepen of zelfs een gelijkenis hebben met een fotografisch werk elders in de tentoonstelling. Niet als een verklaring, maar als een verschuiving van het fotografische beeld naar de werkelijkheid. Het zijn gebouwtjes die te groot zijn om maquette genoemd te worden, maar te klein om in te vertoeven. In ieder gebouwtje is een eigen kleine tentoonstelling ingericht. Variërend van nieuw werk tot bestaand werk uit de jaren zeventig.'

De opening van de expositie is vrijdag 15 september van 17.00-19.00 uur.

16 september 2017 - 28 oktober 2017

Pennings Foundation
Geldropseweg 63
5611 SE Eindhoven
040-3080609
info@penningsfoundation.com
www.penningsfoundation.com
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Hans Biezen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl