Er zij Licht

Sinds begin jaren tachtig is Han Reeder actief als professioneel beeldend kunstenaar, op dit moment vooral als schilder en fotograaf. In de fotografie probeert hij het licht z’n talloze verschijningsvormen te ontfutselen.

Han Reeder, Bevroren Licht
Han Reeder, Bevroren Licht

In Bevroren licht is te zien hoe het licht door het ijs (in flesvormen) wordt uitgedaagd allerlei eigenschappen prijs te geven: breking, spiegeling, verstrooiing, reflectie etc. Kortom, het is het spel van het licht.De serie Nissen bestaat uit opnames van nissen of restanten daarvan, voornamelijk in de talrijke Romaanse kerkjes in Friesland en Groningen. Sinds de reformatie hebben ze hun religieuze functie verloren, maar gebleven is het licht. Soms heeft hij de nissen gevuld met eigen associaties of voorzien van cultuurhistorisch en andersoortig commentaar. Een tweetal opnames zijn speciaal voor deze expositie gemaakt in de kerk van Elst. Van dit project is een boek verschenen: Nissen, Licht, vensters en beelden in middeleeuwse kerken. Het boek is in de kerk te koop.

Op de zaterdagen 3 september, 1 oktober, 5 november van 13.30-16.30 uur en op zaterdag 10 september van 10.00-16.30 uur (Open Monumentendag) is de kerk geopend om de expositie te bezoeken. Zaterdag 10 september is de kunstenaar ook aanwezig.

21 augustus 2016 - 28 november 2016

Grote Kerk Elst
Grote Molenstraat 2
6661 DJ Elst
0481-371357
info@pg-elst.nl
www.pg-elst.nl

Er is werk te zien van
Han Reeder

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl