Natuurfotografie

Han Bouwmeester, geboren en woonachtig in Goor, zou je de hoffotograaf van de natuur in Twente kunnen noemen. Natuurhistorisch Museum Natura Docet Denekamp is daarom ook bij uitstek een plek waar zijn foto‘s tot hun recht komen. Als thema‘s voor de getoonde foto‘s in de expositie koos hij dieren en natuur die je, mits je goed oplet, tijdens een wandeling zomaar tegen zou kunnen komen in Twente: ijsvogels, dieren van het bos en veld die iedereen kent zoals eekhoorn en egel. Maar, Han kijkt verder ook buiten de grenzen van de Twentse natuur en komt daar dieren tegen die mogelijk ooit in het Twentse landschap terug zouden kunnen komen: het konikpaard, de lynx, de wolf.

De opnames van Han Bouwmeester laten een fotograaf zien met een zachtmoedig, maar scherp oog voor wat hij via zijn camera aan natuur observeert. Zijn werk wordt in de tentoonstelling als het ware begeleidt door de dieren die hij vastlegt. Zo ervaar je dat een zeearend in het echt wel even wat groter kan zijn dan gedacht.

Han Bouwmeester groeide op een in een gezin waarin natuur en natuurbeleving een belangrijke rol speelden. Van kinds af aan trok hij met grootvader, vader en broer de natuur in. Zijn passie voor de natuur is hem met de paplepel ingegoten. Door een ongeval stapte Han Bouwmeester over van zijn werk als technisch commercieel productspecialist bij een bedrijf in bouwmaterialen naar dat van natuurfotograaf. Al revaliderende ontwikkelde hij zijn oog en techniek wat al snel resulteerde in het behalen van diverse nationale en internationale prijzen. Zijn doorbraak kwam nadat Han met een foto van een korhoen op de Sallandse Heuvelrug de Grasduinen-natuurfotowedstrijd 2007 in de categorie voor professionals won. De vraag naar zijn foto‘s nam snel toe en diverse publicaties in binnen- en buitenland waren het gevolg. Zijn activiteiten zijn nu uitgebreid met het organiseren van succesvolle natuurfotografiereizen en het geven van workshops en lezingen.

Ook in Natura Docet zal tijdens de expositie een speciaal programma rondom het werk van Han Bouwmeester georganiseerd worden. Han Bouwmeester zal een aantal keren lezingen verzorgen en dagworkshops natuurfotografie in de omgeving van Denekamp aanbieden. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Natura Docet.Han Bouwmeester
Han Bouwmeester (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


19 februari 2009 - 7 juni 2009

Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp
0541-351325
info@naturadocet.nl
www.naturadocet.nl

Er is werk te zien van
Han Bouwmeester

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful (film)
18 september 2020 - 23 september 2020, Helmond
Helmut Newton: The Bad and the Beautiful (film)
De herfst van het paradijs
10 september 2020 - 22 november 2020, Amsterdam
De herfst van het paradijs
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl